Konstsnö på gång i Sanders dalar

Lagom till trettondagshelgen är det snö i pulkabacken i Sanders dalar. Under natten till torsdagen påbörjade Uddevalla Idrottssällskap (UIS) jobbet med att fylla på backen med konstsnö med hjälp av snökanon och i resten av backen finns det natursnö.

Pulkabacken i Sanders dalar.

Drygt halva backen i Sanders dalar var under torsdagsförmiddagen fylld med konstsnö. Under torsdagkvällen fortsätter UIS arbetet med att köra med pistmaskin i backen för att jämna ut konstsnön och få ett ännu bättre underlag.

Är du sugen på att ta dig till pulkabacken i Sanders dalar? Välj då kollektivtrafik i första hand. Busshållplatser finns bland annat vid Sanders dalar (nära Kurverödsleden) och Nordanvindsvägen.

Det är ont om parkeringsplatser i anslutning till Sanders dalar. Har du bilen med dig, är bästa platserna att parkera på vid Monsunvägen och Nordostpassagen. Parkering är inte tillåten på Nordanvindsvägen och Smedalsgatan. Det går också att parkera på grusytan intill Kurverödsleden, men var försiktig när du passerar Kurverödsleden.

I år kommer konstsnö enbart att finnas i pulkabacken. Om det faller tillräckligt med natursnö framöver (det krävs ett snötäcke på minst 10-15 centimeter) kommer UIS att spåra skidspår i området, men det blir inga skidspår med konstsnö.

Uddevalla kommun bidrar med 150 000 kronor till UIS arbete för att skapa konstsnö. Det pågår också en utredning i kommunen för att se om det går att skapa en permanent anläggning med konstsnö i Sanders dalar.

Parkeringskarta

De blåmarkerade områdena visar var det går att parkera. De ljusblå markeringarna visar busshållplatser.