Regionmästerskap i VVS på Östrabo Y

På onsdag 22 mars anordnas regionmästerskap i VVS på Uddevalla gymnasieskola, Östrabo Y. Då är det dags för sju elever från regionen att tävla i systemkunskap och i hur duktiga de är på att bocka (böja) rör. Sammanlagt genomförs sju regionmästerskap runtom i landet under vecka 11 och 12.

vvs

Regionmästerskapen i VVS innehåller praktiska moment.

Två domare kommer att kontrollera och granska tävlingsuppgiften. Från Uddevalla kommer eleven Emil Söderkvist att medverka.

Det är VVS-branschens yrkesnämnd som står bakom tävlingarna. För att få arrangera regionmästerskapet måste skolan vara förstklassig, det vill säga skolan ska ha ansökt om och klarat de kvalitetskrav VVS-branschen har på utbildningen. Östrabo Y har blivit tillfrågade att hålla årets regionmästerskap.

- Det är jätteroligt! De elever som utbildar sig hos oss får en gedigen kunskap och har en väldigt bra arbetsmarknad. Det råder stor brist på rörläggare och många får arbete direkt efter avslutade gymnasiestudier om de skött sitt skolarbete och sin APL (arbetsplatsförlagt lärande), säger Frank Bergh, lärare på VVS- och fastighetsprogrammet på Östrabo Y.

Regionmästerskapen pågår på Östrabo Y, Infanterigatan 1, onsdag 22 mars klockan 09.30-11.00 och 13.00-14.30.

- Alla som är intresserade får gärna komma och titta! Särskilt välkomna är elever som går i nionde klass och funderar på att bli rörläggare, säger Frank Bergh.