Ny äventyrsbok om Uddevalla

På torsdag 14 september släpps den nya boken ”Äventyr i Uddevalla”, som är skriven av författaren Kim Kimselius. Boken är en del i äventyrsserien om Ramona och Theo och skolbiblioteken i Uddevalla har redan beställt ett 50-tal exemplar.

Äventyr i Uddevalla

Boken "Äventyr i Uddevalla" släpps på torsdag 14 september.

- Vi tänker att ”Äventyr i Uddevalla” kan användas som inspiration i klasserna. Både Sommarhemsskolan och Ramnerödsskolan har arbetat med Kim Kimselius tidigare böcker, och jag vet att de har varit väldigt omtyckta, säger Cajsa Gustafsson, skolbibliotekarie och ansvarig för kultur i skolan.

Författaren Kim Kimselius har träffat många elever i Uddevalla genom åren, senast i slutet av april fick skolorna i Sandersdal, Bokenäs, Hogstorp, Dalaberg och Hovhult besök.

Den nya boken innehåller historiska verkliga händelser i Uddevalla och karaktärerna i boken ger liv åt dessa. Det litterära projektet som resulterat i boken är initierat av Destination Uddevalla, som ett sätt att marknadsföra Uddevalla som besöksort.

– Boken är ett annorlunda sätt att arbeta med marknadsföring och lokalhistoria. Dels blir det ett sätt att marknadsföra Uddevalla för besökare utifrån men också ett grepp där vi vill nå personer som vanligtvis inte är så historieintresserade. Vi hoppas att alla ska kunna ta till sig berättelsen och att folk kan identifiera sig och känna stolthet i Uddevalla, som boende här, säger Roger Salomonsson, verksamhetsledare på Destination Uddevalla.

I boken kommer läsarna bland annat få uppleva både Gyldenlöwe-fejden och kriget med Norge genom Ramona och Theos ögon.

- Jag tycker det här är jättespännande! Vi tror att lärarna kommer att ha massor av idéer om hur de skulle kunna använda boken i sin undervisning, säger Cajsa Gustafsson.

Det officiella boksläppet sker på torsdag 14 september klockan 16.00 på Hallmans bokhandel i Uddevalla. Dessförinnan är ett antal lärare inbjudna till ett samtal med författaren Kim Kimselius på stadsbiblioteket.

Mer information om Äventyr i Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00