Unda Camping i Uddevalla söker ny entreprenör

Nu söker Uddevalla kommun en ny entreprenör för att driva och utveckla Unda Campings verksamhet och området som campingen ligger på. Fram till den 25 augusti kan man lämna in intresseanmälan. Avtalet börjar gälla från 1 januari 2023 och 20 år framåt.

Vy över sandstrand med Uddevallabron i bakgrunden.

Unda Camping har ett naturskönt och vattennära läge.

Området som campingen ligger på är till viss del ett naturreservat, vilket skapar en unik miljö.

– Det är få campingar som ligger i ett mer naturskönt område än Unda Camping. Här samsas långgrunda sandstränder med karaktäristiska bohuslänska klippor. Gångavstånd till vackra Mollön, men även Herrestadsfjället med sina vandringsleder och fiskerika sjöar är en upplevelse, säger Peter Fridlund, enhetschef fastighet, Uddevalla kommun.

Utvecklingsmöjligheter och egen dansbana

Dagens camping är 3 stjärnig och omfattar tomtmark för stugor, husvagn- och husbilsplatser, men för den drivna menar Uddevalla kommun att det finns stora utvecklingsmöjligheter.

– Generellt vill vi att både kvalitén och standarden på campingen ska höjas, bland annat så vill vi att upprustning och modernisering av servicebyggnaderna ska ske inom 2-3 år. Det finns även möjlighet att uppföra stugor för att öka valfriheten och utbudet och inkomsten för entreprenören. Samma sak är det med antal platser. Idag är det sammanlagt 320 platser varav 150 är säsongare, men det går också att utöka, fortsätter Peter Fridlund.

Förutom att det idag finns restaurang, butik, lekplats med mera så stoltserar även campingen med en helt egen dansbana.

– Det är en riktig nostalgitripp man bjuds på när man kommer hit. Under sina glansdagar var det hög aktivitet här och många som man pratar med har goda minnen härifrån. För den kreativa går det att återskapa mycket och förutom dans lämpar sig platsen för musikaftnar, quizz och andra sammankomster, säger Peter Fridlund.

Campingen har även en av Sveriges första vattenrutschkanor på området.

– Tyvärr har den inte varit i bruk de senaste åren, men vi har fått indikationer på att man vill behålla den, avslutar Peter Fridlund.

Fakta

Från Unda Camping är det endast 8,7 km cykelvägen in till Uddevalla centrum, med hela dess utbud av restauranger, caféer och evenemang. Campingen ligger väldigt tillgängligt, inte långt från E6 som sträcker sig norrut till Oslo och söderut till Göteborg. Detsamma gäller närheten till Torp, ett av Sveriges största köpcenter- och handelsområden med bland annat Ikea.

Öppna och privata visningar

Det kommer att anordnas två öppna visningar av campingen den 7 och den 8 juli kl 10.00-12.00. Man kan även boka egen tid för visning. Bokningen av en privat visning måste ske innan den 8 juli.

För vidare information

Peter Fridlund, enhetschef fastighet, peter.fridlund@uddevalla.se, telefon 0522-696 404.

Se filmen Vill du driva Unda camping? (youtube)

Syntolkad version av filmen Vill du driva Unda Camping? (youtube)