Rullande turné söker nya elever

På måndag 8 oktober startar Uddevalla vuxenutbildning en två veckor lång rullande turné med lastbil och buss. Elever och lärare från yrkesförar- och bussförarutbildningen kommer då att besöka sju kommuner runtom i Fyrbodal för att berätta mer om utbildningarna och visa upp sina fordon. Turnén avslutas i Uddevalla.

Glad lastbilschaufför

Passa på att prata med elever och lärare från yrkesförar- och bussförarutbildningarna under den rullande turnén.

Under den rullande turnén finns möjlighet för blivande elever att ställa frågor till elever och lärare, samt träffa yrkesvägledare och representanter från lokala företag inom branschen.

Det råder stor brist på både busschaufförer och lastbilschaufförer och arbetsmarknaden är mycket god. Eftersom stora pensionsavgångar väntas inom några år kommer behovet att vara fortsatt stort av utbildade chaufförer.

Uddevalla vuxenutbildning tillhandahåller de båda utbildningarna Yrkesförare godstransporter (lastbilschaufför) och Bussförare med yrkesbevis (busschaufför) i ett samarbete med Fyrbodals kommuner. Bägge utbildningarna startar i januari.

- Branschen skriker efter personal och vi behöver sprida kännedom om hur man kan bli chaufför med C och CE-behörighet. Här i Uddevalla har vi en mycket fin yrkesförarutbildning, våra elever blir yrkesförare för godstransporter och får dessutom chans att ta truckkörkort. De får också kännedom om hjullastare och kran, säger Lena Jannesson-Hagman, rektor för utbildningen Yrkesförare godstransporter på Uddevalla vuxenutbildning.

- Vi tycker detta är ett roligt sätt att visa upp vår utbildning, och vi hoppas många kommer och pratar med våra elever och lärare. Alla frågor är välkomna och man har möjlighet att titta närmare på våra fordon. Utbildningen till bussförare med yrkesbevis innehåller bland annat kunskaper i körteknik, fordonskunskap, reseplanering, kundbemötande och möjlighet att ta D-körkort, säger Mia Terry, rektor för utbildningen Bussförare med yrkesbevis på Uddevalla vuxenutbildning.

Den rullande turnén kommer att besöka Henån och Lysekil 8 oktober, Bengtsfors 9 oktober, Tanumshede och Kungshamn 15 oktober, Vänersborg och Trollhättan 18 oktober. Turnén avslutas i Uddevalla på Uddevalla vuxenutbildning 22 oktober. Se detaljerat program för turnén (pdf)

Vill du bli buss- eller lastbilschaufför?

Ansök senast 15 november! Bussförarutbildningen på Uddevalla vuxenutbildning är 27 veckor lång, och yrkesförarutbildningen är 40 veckor.

Mer information om utbildningarna

Bussförare med yrkesbevis

Yrkesförare godstransporter

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00