Ny utställning på Galleri Vitt brus

Nu finns en ny utställning på galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket i Uddevalla. Utställningen heter ”Från hand till hand med nål och tråd” och visar vandringsbroderier från Täcklebo broderiakademi. Välkommen på vernissage lördag 13 november!

rött broderi på vitt tyg, påminner om hällristningar

Välkommen att se en ny utställning med vandringsbroderi på Galleri Vitt brus.

Så här skriver Täcklebo broderiakademi själva om sin utställning:

”Från hand till hand med nål och tråd - inspiration, glädje, harmoni, gemenskap. Det är syftet med ett vandringsbroderi. Ett stycke tyg vandrar från brodös till brodös, som skapar sin tolkning av ett förutbestämt tema.

På den här utställningen visas vandrande broderier av medlemmar i Täcklebo broderiakademi, gruppen i Bohuslän. Akademin har drygt tusen medlemmar i hela landet, men grundades i Bottna i Bohuslän av textilkonstnär Elsa Agelii. Akademi? Låter det anspråksfullt? Det är det inte. Alla som tycker om att brodera är välkomna, nybörjare såväl som vana brodöser. Syftet med verksamheten är att inspirera till fritt broderande. Du bestämmer själv vad du vill skapa och hur.”

Välkommen till vernissage!

Tid och plats: Lördag 13 november klockan 11.00, Galleri Vitt brus, Stadsbiblioteket. Kom och brodera tillsammans med oss! Alla som tycker om att brodera är välkomna, nybörjare såväl som vana brodöser.

Utställningen ”Från hand till hand med nål och tråd” pågår på Galleri Vitt brus till den 4 december.

Galleri Vitt brus har samma öppettider som Stadsbiblioteket

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00