Ny utställning på Galleri Vitt brus

Från och med tisdag 18 december kan du se en ny utställning på Galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket. Utställningen har namnet ”Tre i en” och hålls till minne av fotografen David Scherman.

David Scherman med bohuslänskt klippor i bakgrunden, vinden blåser

Utställningen hålls till minne av David Scherman. Foto: Staffan Eliasson.

David Scherman var en omtyckt fotograf som gick bort i oktober 2017 endast 33 år gammal. Nu lever minnet av hans varma person och alla ögonblick han fångade med kameran vidare. Davids föräldrar Inga och Jan kommer tillsammans med Galleri Vitt brus göra en utställning som kallas ”Tre i en” - Naturen, festivaler och en droppe av David.

David Scherman växte upp i Uddevalla där han också arbetade som fotograf. Med en otrolig talang för att fånga ögonblick jobbade David som fotojournalist på bland annat Bohusläningen, Rockfoto och Stampen. Han fotograferade på många festivaler, fångade naturens vackra skapelser och skapade djupa personporträtt.

David utbildade sig till fotograf på Mittuniversitetet och gjorde flera fotoresor. En av resorna gick till Chile då han porträtterade landet tillsammans med en poet som skrev dikter till hans fotografier. Denna resa mynnade i en utställning 2008.

David Scherman jobbade som Uddevalla Solid Sounds egen fotograf och var med från början då den allra första festivalen hölls på Studio 32:s bakgård 2012. I juni 2016 gjordes en utställning med en blandning av fotografier från festivalens fyra år.

Välkommen på vernissage för ”Tre i en”

Tid och plats: Tisdag 18 december klockan 17.00, Galleri Vitt brus, Stadsbiblioteket. Utställningen ”Tre i en” pågår 18 december - 2 februari.

Se mer av Davids fotografier på
Instagram: @david.scherman
Facebook: @schermandavid

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00