Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Enheten offentlig kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken, Bohusläns museum och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Barnkultur i sommar

De arrangemang som vi bokar för sommaren kommer du se här nedanför. Följ oss gärna på facebook och instagram så kommer info där också. Bland annat är det Cirkusskola på gång, se nedan, och så planerar vi för fullt för nationaldagsfirandet ute på Gustafsberg.

Sommarlovsprogrammet

Kultur och fritid sammanställer också massor av aktiviteter som görs för lovlediga barn. Programmet kommer strax innan lovet och finns då digitalt. All information om det finns på uddevalla.se/lovprogram.

Bild på CirkusKvarnen

Cirkusskola på sommarlovet

På Cirkusskolan kan du skapa häftiga cirkuskonster och en hel cirkusföreställning tillsammans med ledarna från Cirkusexpressen! Mer information och anmälan.

Kapten Kryp sitter på sin lådcykel skeppohojen

Kapten Kryp & skeppohojen kommer till Uddevalla 6 juni!

Fira nationaldagen 6 juni med Orkesterpop, Kapten Kryp & skeppohojen och mycket annat!

På nationaldagen arrangerar vi firande på Gustafsberg. Bland annat kommer Kapten Kryp & skeppohojen och Orkesterpop! Information om firandet finns på uddevalla.se/nationaldagen. Välkommen ut på en heldag!

Kapten Kryp & skeppohojen

Skeppohojen är en amfibiecykel som tar sig fram med hjälp av ren muskelkraft och flyter som en liten dröm över världshaven. På flaket får besökare träffa olika djur som Kapten Kryp lärt känna under sina resor. En och annan sång dyker även upp lite här och var under föreställningens gång. Denna dunderhoj kommer kittad med allt som man kan tänkas behöva för nya härliga cykeläventyr. 

Orkesterpop

Träffa Grammisvinnarna Orkesterpop, som ligger bakom många av ledmotiven på Bolibompa, som till exempel Pappa på förskolan, Doktorerna och Bilakuten. Föreställningen innehåller svängig musik som är lätt att sjunga med i och härlig att dansa till! Orkesterpop består av David Shutrick och Lina Englund.

David och Mija i Orkesterpop med instrument och marsvin.

Orkesterpop kommer till Uddevalla 6 juni. Foto Lena Granefelt

Instagram & Facebook

På facebook har vi ett kontor för barnkulturen: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi ut info om arrangemangen när vi har biljettsläpp.

Vi finns också på Instagram: @kulturlivet. Följ det med vetja! Där handlar det inte bara om våra barnkulturarrangemang, utan om kultur för alla åldrar som vår enhet offentlig kultur arrangerar.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Byberg, kultursamordnare

+46 522‑69 61 11

charlotta.byberg@uddevalla.se

Kultur och fritid

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Förslag på sidor