Äldreboende, vård- och omsorgsboende

Södertulls vård- och omsorgsboende

När du inte längre kan bo kvar i din bostad trots stödinsatser kan du ansöka om att bo på ett äldreboende, eller vård- och omsorgsboende som vi kallar det i Uddevalla kommun. I ett vård- och omsorgsboende får du hjälp och omvårdnad i en trygg miljö av kunnig personal som är på plats dygnet runt.

I Uddevalla finns 12 boenden och du hittar information om varje boende på respektive sida via menyn. På samtliga boenden ingår alltid trygghetslarm. Vid behov finns det tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut eller fotvårdsterapeut.

Så ansöker du

Ett boende på ett vård- och omsorgsboende är behovsprövat. Du ansöker genom att ta kontakt med en biståndshandläggare. Vår ambition är att du som beviljas boende ska få ett erbjudande om boende inom tre månader, under förutsättning att din ansökan blir beviljad.

Du kan även ansöka via den digitala Medborgartjänsten.
Länk till Medborgartjänsten.

Bo tillsammans

Som par finns det möjlighet att kunna fortsätta bo tillsammans även om ert omvårdnadsbehov skiljer sig åt. Att bo tillsammans kräver ett biståndsbeslut.

Kontakt

Om du vill ge beröm, har frågor eller är missnöjd med hur insatserna utförs på ett vård- och omsorgsboende, kan du använda dig av detta digitala formulär:

Frågor och synpunkter »

Biståndshandläggare, Biståndsenhet SoL

Telefontid
Måndag - fredag klockan 8.30-9.30

Telefon
0522-69 60 00 (vx)

Adress
Uddevalla kommun
Socialtjänsten, Centrumkontoret 
Kilbäcksgatan 26
451 81 Uddevalla

E-post
kommunen@uddevalla.se

Mer information

Via Socialstyrelsens tjänst Äldreguiden kan du jämföra boenden i Uddevalla och landets övriga kommuner:

Förslag på sidor