Ny brandstation nyhetsarkiv


 • Två män och en kvinna står framför en röd brandbil inne i vagnhallen, och håller i en ihopskruvad brandslang

  Nu har räddningstjänsten flyttat in i Uddevallas nya brandstation


  Räddningsfordon i ståtlig parad med blinkande blåljus genom centrum, ihopkoppling av brandslangar, tårta och tal. På tisdagen invigdes Uddevallas nya, moderna brandstation på Larmgatan. Samtidigt flyttade Räddningstjänsten Mitt Bohuslän över all personal till den nya brandstationen, som nu används i skarpt läge.

 • Insatsledare Magnus Lagrell och projektledare Birgitta Andersson framför Uddevallas nya brandstation

  Uddevallas nya brandstation snart färdigbyggd


  Uddevallas nya brandstation kommer att användas i skarpt läge från och med 12 september. Då flyttar räddningstjänsten in i de nya lokalerna. Just nu pågår de allra sista arbetena inne i brandstationen och byggnaden kommer att slutbesiktigas i slutet av juni.

 • Två personer i hjälmar och gula varselkläder står framför ett betonghus som håller på att byggas upp

  Brandstationen och det Sverigeunika övningshuset tar form


  Uddevallas nya brandstation kommer att stå klar i höst. Nu pågår ett intensivt arbete med invändiga installationer och utvändiga markarbeten. Samtidigt byggs det Sverigeunika multiövningshuset upp, där räddningstjänsten kan öva på att släcka olika slags bränder i olika miljöer.

 • Uddevallas nya brandstation, man ser en hög mast och en svart byggnad med röda garageportar

  Gröna lån för Ramnerödsskolan och Uddevallas nya brandstation


  Uddevalla kommun bygger hållbart och energieffektivt. Nu får både om- och tillbyggda Ramnerödsskolan och bygget av Uddevallas nya brandstation klartecken för gröna krediter av Kommuninvest. Det innebär att finansieringen av dessa projekt kommer från placerare som vill att deras förvaltade medel ska göra skillnad för miljön.

 • Bild på skiss på övningshus

  Unikt övningshus för räddningstjänsten ska byggas i Uddevalla


  Nu blir Uddevalla först i landet med att bygga ett helt unikt övningshus för räddningstjänsten. På övningsområdet för Uddevallas nya brandstation kommer ett multifunktionellt hus att byggas, där brandmännen kan träna på inomhusbränder, soteld, båtbränder, varma och kalla rökövningar, samt träna på räddningsinsatser i brunnar eller andra trånga utrymmen.

Förslag på sidor