Nyhetsarkiv Uddevalla växer


 • fem barn från föreningslivet står och håller i band tillsammans med Gösta Dahlberg framför 50-metersbassängen

  Rimnersbadet är invigt – Uddevallas nya simarena är öppen


  Vilken fest, vilken glädje! På lördagen den 15 juni invigdes Rimnersbadet, Uddevallas nya, fina simanläggning. Över tusen besökare ville vara med på denna historiska dag, och många fick sedan chansen att ta ett premiärdopp i de sprillans nya bassängerna.

 • tre glada män i bygghjälmar och varselvästar står framför ett hus med byggnadsställningar

  Forshälla-Strands förskola har tätt hus


  Forshälla-Strands förskola byggs i Råssbyn och planeras öppna under våren 2025. Arbetet går snabbt framåt och byggnaden har nu tätt hus. Förskolan kommer att ha plats för upp till 160 barn, bli certifierad enligt Svanen och ha solceller på taket.

 • Hopptornsväggen i Rimnersbadet är smyckad med mosaik i olika blå nyanser

  Konsten följer en röd tråd i Rimnersbadet


  Bubblor, vatten som skvätter och geometriska former. Den konstnärliga utsmyckningen i Rimnersbadet följer en röd tråd. Konsten hänger också ihop med färgsättningen i badhuset, vilket syns i både mosaik och andra installationer.

 • en parkeringsskylt som pekar in mot Rimnersbadet

  Nu är Edingsvägen öppen för trafik till Rimnersområdet


  Nu är Edingsvägen helt öppen för trafik igen i båda riktningarna. Det betyder att du kan köra på Edingsvägen hela vägen fram till Rimnersområdet och nya Rimnersbadet, samt köra förbi och vidare in på Larmgatan. Nya parkeringar för bil och moped finns utanför Rimnersbadet, liksom cykelställ och bänkar.

 • 50 metersbassängen är stor och ljus med läktare intill

  Välkommen till invigning av Rimnersbadet


  Äntligen är det dags! Lördagen den 15 juni inviger vi Rimnersbadet, Uddevallas nya, stora simanläggning som är byggd för att klara SM-standard för 25-meterstävlingar. Det blir ett späckat program med musik, tal och uppträdanden. Komikerbröderna Daniel och Emil Norberg, cirkusprinsessan Johanna Abrahamsson, barn och unga från idrottsföreningar, Kulturskolan och Uddevalla gymnasieskola Sinclair medverkar på denna historiska dag.

 • en glad man i varselkläder och hjälm står på en avsats i hopptornet med 50-metersbassängen i bakgrunden

  Nu är det vatten i Rimnersbadets bassänger


  Nu är snart Uddevallas nya, fina simanläggning klar! Rimnersbadets bassänger är fyllda med vatten och nu pågår testning, provtagning och finjusteringar av anläggningen. I mitten av juni beräknas Rimnersbadet öppna för allmänheten.

 • fyra personer står med spadar och tar ett första tag i en grushög

  Första spadtaget för Lantmännens nya anläggning i Västra hamnen


  Igår togs det första spadtaget för Lantmännens nya spannmålsanläggning som ska byggas i Västra hamnen på Fröland - Uddevallas nya industriområde med djuphamn. Lantmännens byggnad ska stå klar till skörden 2026 och blir en stor, modern och funktionell anläggning. I sammanlagt 21 silotorn och två torkar ska spannmål torkas, lagras och skeppas på export.

 • Rimnersbadet

  Sammanfattning Stadsutvecklingen 2023


  Ny sammanfattning av Stadsutvecklingen 2023 och nuläge

 • en man och en kvinna i gula varselkläder står framför ett byggområde med utsikt över havet

  Nu bygger vi ställplatser för husbilar vid Gustafsberg


  Just nu byggs ställplatser för husbilar på Bodele vid Gustafsberg. Målet är att ställplatserna ska vara klara i sommar innan semestrarna. Det blir ett riktigt kanonläge med havsutsikt för semesterfirare som vill stanna till ett par nätter i Uddevalla.

 • En kvinna och två män i varselkläder och hjälmar står framför en betongbyggnad med en stor byggkran

  Nu byggs Forshälla-Strands förskola i Råssbyn


  Nu blir det fler nya förskolor! I Råssbyn pågår bygget av Forshälla-Strands förskola som kommer att ha plats för upp till 160 barn. Förskolan kommer att ha stora härliga ytor utomhus och ska vara klar vid årsskiftet 2024/25.

 • En glad man i varselkläder och hjälm står framför hopptornet i 50 metersbassängen

  Rimnersbadet nästan färdigbyggt


  Rimnersbadet är nu till stora delar färdigbyggt. Efter årsskiftet kommer bassängerna börja fyllas med vatten och en två månader lång testperiod av alla system inleds. Uddevallas nya simarena innehåller en unik multifunktionell 50-metersbassäng med inkluderad hoppbassäng, som håller SM-standard för 25 meter.

 • En brygga med vatten intill och det gröna huset på Junogatan

  Nu flyttas en del av bryggorna vid Södra hamnen


  Nu inleds ett arbete med att montera ned och flytta en del av de bryggor som ligger vid Södra hamnen. Det är en del i förberedelserna inför det kommande projektet med skredsäkring av Uddevalla. Bryggorna kommer att flyttas till kommunens båtplatser vid Rödön, där de ersätter tre äldre bryggor.

 • En man i blå hjälm och gula varselkläder står framför byggnationen av 50-metersbassängen inne i Rimnersbadet

  Följ med in i Rimnersbadet


  Rimnersbadets fasader börjar bli helt klara och solpaneler installeras just nu på taket. Invändigt pågår många arbeten samtidigt och en hel del kakling återstår. Uddevallas nya badhus Rimnersbadet ska stå klart i juni 2024.

 • tre barn står tillsammans med förskolepersonal och klipper ett blågult band framför entrén till en blå byggnad

  Nu är Ljungs-Hälle förskola invigd


  Med kanelbullar, ballonger, tal och bandklippning invigdes Ljungs-Hälle nya förskola i Ljungskile på onsdagen. Den sprillans nya förskolan som kommer att vara certifierad enligt Svanen ligger på toppen av Hälle med naturen inpå knuten och är byggd för att kunna ta emot 160 barn.

 • En gruppbild på glada personer, man ser en bild med Uddevallabron och texten Så kan kulturen skapa en levande stadskärna

  Så kan kulturen skapa en levande stadskärna


  Gallionen blir ny mötesplats i centrum, Kulturstråket på Kungsgatan utvecklas och Kulturskolan rustas upp. Det är några av de förslag från den politiska majoriteten som kommunstyrelsen ska ta ställning till i nästa vecka. Syftet är att tillgodose kulturens behov och samtidigt skapa en levande stadskärna.

 • Tre män och en kvinna står med ett blågult band framför en grön fotbollsplan och läktare

  Nu är nya Rimnersvallen invigd


  Vilken arena! Åh så fin! Många lovord hördes när besökarna anlände till invigningen av Uddevallas nya arena Rimnersvallen i lördags. Det blev bandklippning med tal och fanfar, inmarsch av idrottande barn med orkester i täten, prova-på aktiviteter, musik och teater.

 • En man i hjälm och gul varselväst står nere i en vitkaklad bassäng

  Rimnersbadets bassänger tar form med mosaik och kakel


  Bygget av nya Rimnersbadet går framåt i rask takt. Invändigt pågår nu olika typer av installationsarbeten och kakling. Undervisningsbassängen är färdigkaklad och barnbassängen byggs upp med fantasifulla mosaikmönster. Utanför Rimnersbadet pågår markarbeten och fasadarbeten.

 • En kvinna och en man klädda i hjälmar och gula varselvästar står framför Rimnersvallen, man ser gräs i bakgrunden och Västra läktaren

  Nu växer gräset på nya Rimnersvallens fotbollsplan


  Bygget av nya Rimnersvallen går i rask takt framåt! Nu har gräset växt till sig på fotbollsplanen, asfaltering är påbörjad och i juli läggs det röda syntetmaterialet för löparbanor och övriga friidrottsytor inne på Rimnersvallen. Det slutliga arbetet pågår nu med de tre läktarna.

 • En kvinna och en man står i gula varselkläder och bygghjälmar framför Rimnersvallen

  Rimnersvallen tar form


  Rimnersvallen som ska stå klar i augusti kommer att bli en högklassig arena för fotboll, friidrott och parasport. Nu pågår arbetet med fotbollsplanen, där gräset kommer att sås nu i maj. Östra och norra läktarna är i princip klara och arbete pågår med den västra läktaren.

 • Rimnersbadets entré som går i vitt med stort glasparti

  Rimnersbadet växer fram


  Rimnersbadet i Uddevalla börjar ta ordentlig form! Utvändigt pågår fasadarbeten och några takarbeten återstår. Invändigt har kaklingen nu startat och samtidigt pågår installationsarbeten. Rimnersbadet ska stå klart i juni 2024.

 • Anders Emilsson står framför en stor byggnad med vit fasad, och ett par kranar i bakgrunden

  Nu tar Rimnersbadet form – följ med in i byggnaden


  Nya Rimnersbadet tar form på Rimnersområdet! Nu har stommarna kommit upp till hela byggnaden, arbete pågår med fasaden och inne i byggnaden sker många olika arbeten. I filmen ovan kan du följa med in till det pågående bygget av Rimnersbadet.

 • Bild på trafiklösning

  Trafiklösning för Ljungskileskolan antagen


  På kommunstyrelsens sammanträde den 31 augusti beslutade man att gå vidare med det trafikförslag som presenterades för nya Ljungskileskolan. Det betyder att det kommer att bli en bilfri passage mellan byggnaderna.

 • Byggbild ny simhall

  Bygget av Rimnersbadet har startat – så här blir det på insidan


  Bygget av Uddevallas nya simhall är nu i full gång. Peab har etablerat sig på området och startat upp markarbeten, grundläggning och pålningsarbeten. Nu kan vi också visa hur Rimnersbadet kommer att se ut på insidan.

Förslag på sidor