Rimnersbadet på insidan

Uddevallas nya simhall som byggs vid Rimnersområdet beräknas tas i drift sommaren 2024. Rimnersbadet är en simhall helt ovan mark. Teknikdelarna kommer att finnas på första plan, bassängerna på våning två och bland annat de övre läktarna på våning tre. Byggnaden blir 5400 m² stor och kommer att ha en förbindelsegång som ansluter till Rimnershallen. 

Skisser ny simhallFörstora bilden

Skisser av insidan av Rimnersbadet (Klicka för större bild). Arkitekt: We Group.

Foajé och omklädningsrum

Från entrén i väster kommer du att nå en reception och ett kafé via trappa eller hiss. Väl innanför foajén finns passage in till badet via omklädningsrum. Omklädningsrummen är planerade för att passa alla. Det finns enskilda rum, flerfunktionsrum, herr- och damrum samt gruppomklädningsrum.

Småbarnsbassäng

Småbarnsbassängen ligger med anslutning till kafét. Denna bassäng kommer att utformas med olika upplevelser för de mindre barnen. Det är inte helt klart än hur utformningen blir, men det finns tankar om ett uddevallatema, en mindre rutschkana, kanske grotta, strand och någon form av vattenskvätt.

Undervisningsbassäng

Undervisningsbassängen är 8.5 x 16.7 meter stor med höj- och sänkbar botten från 0-2 meter. Vilket innebär att det är en multibassäng där djupet kan anpassas utifrån undervisningens behov. Bassängen har trappa och inbyggd hiss.

50-metersbassäng, 25-meters del, multidel och hoppdel

50 meters bassängen har 10 banor med startpallar och ett djup från 2 till 3.8 meter. Denna bassäng är 25 meter bred och har flera möjligheter. Det finns två mellanväggar som kan hissas upp för att dela in bassängen i två eller tre delar med broar mellan delarna. Funktioner för olika behov som att till exempel skapa en 25-meters bana för tävling/träning, använda multidelens höj- och sänkbara botten samt att skapa en egen hoppbassäng där hopptorn på 1, 3 och 5 meters höjd finns. Bassängen har två trappor och inbyggd hiss.

Läktare

På norra sidan av 50-meters bassängen finns läktare med drygt 500 fasta åskådarplatser. Dessa platser kan nås både nedifrån och uppifrån via en läktarpassage på våning tre. Det finns också möjlighet att utöka åskådarplatserna med ytterligare 330 mobila platser på den södra sidan. Vid det utrymmet som annars används för ”torr-” eller ”landträning”. Det vill säga uppvärmning och annan träning inför simning.

Kontakt

Anders Emilsson, projektledare

+46 522-69 63 41

anders.emilsson@uddevalla.se

Samhällsbyggnad

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Förslag på sidor