Rimnersbadet på insidan

Uddevallas nya simhall är äntligen klar! Rimnersbadet är en simhall helt ovan mark. Teknik­delarna kommer att finnas på första plan, bassängerna på våning två och bland annat de övre läktarna på våning tre. Byggnaden är 5400 m² stor och har en förbindelsegång som ansluter till Rimnershallen.

Skisser ny simhallFörstora bilden

Skisser av insidan av Rimnersbadet (Klicka för större bild). Arkitekt: We Group.

Foajé och omklädningsrum

Från entrén i väster når du en reception och ett kafé via trappa eller hiss. Innanför foajén finns passage in till badet via omklädningsrum. Omklädningsrummen är planerade för att passa alla. Det finns enskilda rum, flerfunktionsrum, herr- och damrum samt gruppomklädningsrum.

Småbarnsbassäng

Småbarnsbassängen ligger med anslutning till kafét. Denna bassäng är utformad med olika upplevelser för de mindre barnen. Barnbassängen innehåller små pooler och lekfulla figurer, en grotta med jätten Rimner och en gul rutschkana.

Undervisningsbassäng

Undervisningsbassängen är 8.5 x 16.7 meter stor med höj- och sänkbar botten från 0-2 meter. Vilket innebär att det är en multibassäng där djupet kan anpassas utifrån undervisningens behov. Bassängen har trappa och inbyggd hiss.

NU-sjukvården och Uddevalla kommun har tecknat ett avtal för att kunna erbjuda sjukhusets patienter rehabiliteringsträning i den tempererade undervisningsbassängen. Vattentemperaturen i bassängen är 34 grader.

50-metersbassäng, 25-meters del, multidel och hoppdel

50 meters bassängen har 10 banor med startpallar och ett djup från 2 till 3.8 meter. Denna bassäng är 25 meter bred och har flera möjligheter. Det finns två mellanväggar som kan hissas upp för att dela in bassängen i två eller tre delar med broar mellan delarna. Funktioner för olika behov som att till exempel skapa en 25-meters bana för tävling/träning, använda multidelens höj- och sänkbara botten samt att skapa en egen hoppbassäng där hopptorn på 1, 3 och 5 meters höjd finns. Bassängen har två trappor och inbyggd hiss.

Läktare

På norra sidan av 50-meters bassängen finns läktare med drygt 500 fasta åskådarplatser. Dessa platser kan nås både nedifrån och uppifrån via en läktarpassage på våning tre. Det finns också möjlighet att utöka åskådarplatserna med ytterligare 330 mobila platser på den södra sidan. Vid det utrymmet som annars används för ”torr-” eller ”landträning”. Det vill säga uppvärmning och annan träning inför simning.

Kontakt

Anders Emilsson, projektledare

+46 522-69 63 41

anders.emilsson@uddevalla.se

Samhällsbyggnad

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Förslag på sidor