Hovhultsskolan

Välkommen till Hovhultsskolan!

Hovhultsskolan är en skola med cirka 250 elever i förskoleklass upp till år 6 i grundskolan. Skolan ligger nära naturen i norra Uddevalla.

Hovhultsskolan

Skolgården erbjuder eleverna en omväxlande utemiljö, med tillgång till skog, linbana, rutschkana, pingisbord och fotbollsplan.

Sedan 2014 har vi på Hovhultsskolan fokuserat på vilken helhetsidé som ska genomsyra våra tre verksamheter förskoleklass, fritids och grundskola år 1-6.

Helhetsidén vi har arbetat fram är:

  • Höga förväntningar
  • Trygghet och studiero
  • Samarbete
  • Individuella utmaningar

Vårt arbete

Aktuellt

 

Hovhultsfestivalen en succé

Futsalstjärnor, parkour, musikuppvisningar och bakverk från hela världen. När Hovhultsfestivalen firade sitt sjunde år gjordes det ordentligt.

På skolgården trängs cafétält med klädställningar, motorcyklar och korvstånd. Det fullkomligt kryllar av elever, lärare och föräldrar. Att Hovshultsfestivalen, som är inne på sitt sjunde år, numera har blivit tradition är inte svårt att förstå.

– Det började som en loppis, men vi ville utveckla den och i dag är det en hel festival, berättar fritidspedagogen Sodi Motamediara, som uppskattar att minst 500 besökare är på plats.

Ett dj-bås har installerats på en kulle där eleverna avlöser varandra i musikaliska framträdanden. Aland Ali ska snart uppträda med Måns Zelmerlöws låt Hero, men till dess står han och säljer hemgjorda bakverk från norra Irak.

Det är Hovhultsskolans elever och personal som gemensamt arrangerar festivalen genom skolans fritidsverksamhet.

– Vi har bakat i flera månader och fryst in. Pengarna går till resor som vi gör tillsammans med barnen. Tidigare har vi besökt Slottsskogen och Borås djurpark, berättar Sodi Motamediara.

"Sedan vi startade har vi fått en helt annan kontakt med många. Nu är det inget konstigt att komma hit en vanlig dag."

Målet är också att involvera föräldrarna i skolverksamheten, något hon tycker att man lyckats med tack vare festivalen.

– Tidigare var det inte så många föräldrar som kom till skolan. Men sedan vi startade har vi fått en helt annan kontakt med många. Nu är det inget konstigt att komma hit en vanlig dag, säger Sodi Motamediara.

Hiba Jamous och Muhannad Alkhatib har besökt festivalen för att titta på dottern Hayat Alkhatibs uppträdande. Sedan de lämnade Syrien för fyra år sedan och beviljades medborgarskap i januari, känner de inget annat än tacksamhet. I dag arbetar båda som studievägledare på olika skolor i Uddevalla.

– Det är inte lätt med språket och undervisningen när det finns både nyanlända och svenskar på samma skola. Här har de lyckats få ihop alla, säger pappan Muhannad Alkhatib.

Zaky Hasan började i 4:e klass på Hovhultsskolan i samband med att han kom till Sverige.

– Festivalen är tvärkul. Man får köpa goda saker, lotter... Nu går jag inte på skolan längre, men lärarna är fantastiska, säger han.

När den efterlängtade fotbollsmatchen där eleverna möter svenska mästarna i futsal drar igång, möts spelarna av hejarop och jubel. Både nuvarande och före detta elever och lärare sluter upp runt planen.

– Det är väldigt populärt med fotboll på den här skolan, barnen älskar det! säger Sodi Motamediara men blir avbruten när en tidigare elev springer fram och kramar om henne.

– Skriv att detta är den bästa läraren, säger han och ler stort.

Eleonor Broman Reporter ( Bohusläningen)

 

Därför blev Hovhultsfestivalen en succé

DEBATT OCH INSÄNDARE (Bohusläningen)

"Det är inte möjligt utan ett gemensamt hårt arbete"

Det var en underbart positiv upplevelse att få bevista årets Hovhultsfestival, den sjunde i ordningen. Massor av besökare, elever med sina syskon och föräldrar, uppträdanden, tävlingar, möjligheter att fynda bland loppmarknadsstånd, mat från olika delar av världen, uppvisningar och möjligheter att prata med både kända och okända. Allt i en mycket positiv och välkomnande anda.

Men inget gör sig av sig självt och jag vill lyfta fram det arbete som gjorts och görs av all personal på skolan. Det ligger många timmars arbete bakom förvandlingen av en skolgård till en inbjudande och myllrande mötesplats. Detta på en skola som under några år befunnit sig mitt uppe i en tuff förändringsprocess, ett arbete som varit och är framgångsrikt. Det är, i tider när det pratas om krisen i den svenska skolan, viktigt att se att saker går att påverka i en mer gynnsam riktning, det vill säga goda exempel. Men det är inte möjligt utan ett gemensamt hårt arbete.

När jag efter ett par timmar på festivalen cyklar hemåt så gör jag det med en god känsla. Jag har mött många elever, sådana som nu går på skolan men också tidigare elever, föräldrar, äldre från äldreboendet som är granne med skolan, andra boende i området, gamla och unga. Men också personal från Hovhultsskolan, anställda som med sitt arbete gör skillnad för elever och deras familjer. Jag ser fram mot Hovhultsfestivalen 2018 och önskar personalen fortsatta framgångar i sitt vardagsslit med att ge skolans elever en bra utbildning.

Håkan Hansson

 

Text


Kontakt

Frånvaroanmälan
Telefon 0522-69 66 61
Sjukanmälan ska göras innan skolstart den dag eleven kommer att vara frånvarande. Glöm inte att tala om hur länge eleven blir hemma, eller ring på nytt varje morgon

Rektor
Marcus Uppström
Telefon 0522-69 66 20

Biträdande rektor
Annica Nilsson
Telefon 0522-69 61 54

Administratör
Ulrika Hasse
Telefon 0522-69 71 41

Adress
Sångvägen 19, 451 71 Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00