Lagar mat med kärlek

Måltidsservice är med på alla stationer på livets matresa och lagar mat med kärlek.

Måltidsservice lagar mat med kärlek.

Måltidsservice lagar mat med stort engagemang. Här syns Helene Jorfors och Otto Karesund göra wallenbergare i Äsperöds centralkök, Emma Kristiansson och Fredrik Andersson syns i bakgrunden.

Vi ansvarar för att goda och näringsriktiga måltider serveras i kommunens förskolor, grundskolor, gymnasium och äldreboende, samt till våra äldre som bor kvar i hemmet. Sammanlagt lagar måltidsservice cirka 85 000 portioner i veckan. 

"När jag tänker på mitt jobb så är det att vi lagar så mycket mat från grunden och sammanhållningen i köket som jag är stoltast över", säger Linda Dahlqvist på Ramnerödsskolan.

Förskola

I förskolan handlar vissa kök över 40 procent livsmedel ekologiskt.

Måltidspedagogik är en av våra viktigaste uppgifter. Här lär barnen sig att känna igen och provsmaka olika grönsaker och rotfrukter. Vi är med och skapar goda förutsättningar för barnens framtida hälsa och deras del i att skapa en bra miljö.

"Varje dag när jag serverar maten på förskoleavdelningen känner jag mig som en rockstjärna. Det jublet jag får från barnen när jag kommer med maten är fantastiskt" säger Ellinor Leemloch på Karlsbergs förskola.

Grundskola och gymnasium

I grundskolan och gymnasiet serveras till lunchen en salladsbuffé med upp till 15 olika sallader gjorda efter säsong.

Fisken vi serverar är ofta färsk, inhandlad från Göteborg eller Lysekil. Detta är en av många önskemål från våra gäster. Här möter vi dagligen gäster som ställer höga krav på oss. Utmaningen det ger är väldigt givande och det är vi oerhört tacksamma för.

"Jag är så stolt över att få jobba med färsk fisk och den kvalitén den har", säger Susanne Petersson som tidigare jobbat på Riche i Stockholm och nu arbetar på Forshällaskolan.

Boende för äldre

I våra boenden för äldre så lagas maten med det lilla extra. Vi har grädde i såsen, vi bakar med smör. Det finns upp till tolv olika rätter att välja mellan om du får våra matlådor.

Samtidigt som vi tar in nya rätter för att möta våra gästers önskan så är fokus på att värna om den svenska husmanskosten och kvaliteten den står för.

Inom måltidsservice är vi cirka 170 medarbetare som alla jobbar med att planera, laga och servera så god mat som möjligt. Alla våra kök och restauranger har olika förutsättningar, det som binder dem samman är kärleken till maten.

Förslag på sidor