Tre frågor till Malin

Vår kommundirektör Malin Krantz svarar på tre frågor om sitt arbete i Uddevalla kommun.

Kommundirektör Malin Krantz

Tre frågor till Malin

Vår kommundirektör Malin Krantz svarar på tre frågor om sitt arbete i Uddevalla kommun

”En stämningsfull tid av förberedelser”

Kommundirektör Malin Krantz planerar för en bra start på den nya politiska mandatperioden, och pratar krissamverkan med andra samhällsaktörer. Hon vet också hur man drar i gång julkänslan och berättar vilken julkalender som är hennes favorit.

Har du några tips på decemberaktiviteter i Uddevalla?

- Den uppskattade julbelysningen är invigd, och ett bra tips är att ta en promenad längs Bäveån och i Uddevalla centrum. För att få i gång julkänslan på riktigt rekommenderar jag ett stopp vid julgranen och julstjärnan på Kungstorget.

Julbelysningen är energieffektiv och består av LED-lampor, några av installationerna styrs också med timer för att spara ström. Om man är intresserad av belysningen finns mer information i nyheten Uddevalla kommuns energismarta julbelysning.

Julstämning på Kungstorget i centrala Uddevalla.

Vad är aktuellt för dig under årets sista månad?

- I år är det lite speciellt eftersom det är valår och vi står inför ett politiskt mandatskifte. Den nya mandatperioden börjar den 1 januari 2023 och vi har flera nya politiker i våra nämnder. Man kan säga att detta är en tid av förberedelser. Vi vill ge alla politiker en bra start på mandatperioden och därför arbetar vi fram ett introduktionsprogram. Det kan handla om utbildning i kommunallagen och vad som ingår i rollen som politiker respektive tjänsteperson. Vi kommer också att avtacka de politiker som avslutar sina uppdrag.

En annan uppgift inför det nya året är att sammanfatta Uddevalla kommuns arbete under 2022 i vårt bokslut. Bokslutet är en del av årsredovisningen som visar vårt ekonomiska resultat, och vad vi har gjort i våra verksamheter. Vill man veta mer om kommunens ekonomi och budget, eller kika på tidigare årsredovisningar, finns mer information här på uddevalla.se.

Har du några speciella aktiviteter på gång?

- Jag ska vara med på den årliga krissamverkanskonferensen som anordnas av Länsstyrelsen i Västra Götaland. Temat för dagen är ”Västra Götaland i en föränderlig värld” och på programmet står punkter som säkerhetspolitiskt läge och informationspåverkan. Det känns angeläget att diskutera dessa frågor tillsammans med andra kommuner, myndigheter och samhällsviktiga aktörer.

Bonusfrågan:
December är lika med julkalender och årets julkalender från Sveriges television heter ”Kronprinsen som försvann”. Vilken julkalender har du själv starkast minnen av?

- Trolltider helt klart! Det var så spännande med alla skogsfigurer som bodde i små stubbar. Jag minns särskilt ramsan ”Häck, väck, våt fläck” som fen Dorabella och häxan Mara använde. Trolltider sändes första gången 1979 och gick sedan i repris 1985 för att den var så populär.