Arbeta som röstmottagare på valdagen

Gör en hjälteinsats för demokratin och arbeta som röstmottagare. Vi söker dig som är noggrann, serviceinriktad och har ett hjälpsamt arbetssätt.

På valdagen den 9 juni tjänstgör sju till tio röstmottagare i varje vallokal, varav en ordförande och en vice ordförande som leder och fördelar arbetet.

Röstmottagare placeras i valdistrikten av valkansliet. Nya sammansättningar görs inför varje val. Placering sker utifrån spridning avseende ålder, kön och erfarenhet.

Vallokalerna har öppet klockan 8:00-21:00. Du tjänstgör från cirka klockan 6:30 tills dess att rösterna är räknade, vilket kan bli sent.

Centrala parter har kommit överens om att dygnsvilan inte behöver gälla under valdygnet för de arbetstagare som jobbar med EU-valet. Den tillfälliga avvikelsen omfattar arbetsuppgifter som måste utföras för att säkerställa att valet kan genomföras på ett effektivt och rättssäkert sätt. Läs SKR:s cirkulär Pdf, 37.4 kB.

Du medverkar till ett tryggt och säkert val

Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt, en förmåga att vara serviceinriktad samt höga krav på noggrannhet.

Du ska kunna prata och läsa svenska obehindrat och medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Alla får utbildning

Alla röstmottagare måste genomgå en obligatorisk digital utbildning.

Länk till handledning för röstmottagare

Länk til handledning för ordförande

Ansök

Alla ordinarie är tillsatta men vi söker reserver, skicka in intresseanmälan via länken nedan. Arbetet som reserv innebär att du med kort varsel ska vara beredd att tjänstgöra på valdagen. Som reserv behöver du kunna ta dig till en vallokal i hela kommunen.

Om vi får ledig plats kommer vi att kontakta dig.

Ansök genom att fylla i intresseanmälan

Arvode

Alla röstmottagare får ersättning som är skattepliktig.

  • Ordförande 3800 kronor
  • Vice ordförande 3500 kronor
  • Ledamot 2800 kronor
  • Reserv 500 kronor (om man ej får placering)

Deltagande på valnämndens utbildning är obligatorisk för samtliga röstmottagare och ingen ytterligare ersättning utgår för utbildningstillfället. Arvode betalas endast ut vid fullgjord tjänstgöring.

Konto och lönebesked

Ska du tjänstgöra som röstmottagare och inte är anställd i kommunen måste du ange ett konto, se informationen på nedanstående sida:
Löneinsättning

Kontakt

Kontaktcenter, telefon 0522-69 65 50
kommunen@uddevalla.se

Valnämnd

Ordförande Fredrik Södersten telefon 076-816 04 30
Vice ordförande Sebastian Grip Nilsson 070-410 12 38

Förslag på sidor