Löneinsättning och lönebesked

Alla röstmottagare får arvode som är skattepliktigt. Ska du tjänstgöra som röstmottagare före eller under valet måste du ange ett konto för löneinsättning. Gäller ej dig som är anställd av kommunen.

Konto för löneinsättning

Konto för löneinsättning (Nordea)

Ange 643965 vid ”Arbetsgivarnummer.” Nordea meddelar till din egen bank.

Utbetalningsdatum

Arvodet för valet kommer att betalas ut i slutet av juli.

Digitala lönebesked

Uddevalla kommun har digitala lönespecifikationer. Det innebär att inga lönebesked skickas ut i pappersform. Du får istället lönebeskedet som ett digitalt dokument (pdf).

Vad måste jag göra? Om du har Nordea eller Swedbank som bank, ska du registrera dig via internetbanken och få dina digitala lönebesked där. För lönekonto i Swedbank: gå till www.swedbank.se. Skriv elektroniskt lönebesked i sökfältet och följ anvisningarna. För lönekonto i Nordea: gå till www.nordea.se. Välj Vardagstjänster i huvudmeny, därefter e-lönespecifikation och följ anvisningarna. Kontakta din bank om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte har använt tjänsten internetbank innan.

Vad gör jag om jag har mitt lönekonto i exempelvis Sparbanken Tanum, Orusts sparbank eller Dalslands sparbank? I stort sett alla sparbanker i närområdet samarbetar med Swedbank och har clearingnummer som börjar på 8 eller 7. Är du kund i någon av dessa sparbanker får du din digitala lönespecifikation i internetbanken, precis som Swedbanks kunder. Gå till www.swedbank.se. Skriv elektroniskt lönebesked i sökfältet och följ anvisningarna.

Jag har mitt lönekonto i annan bank, vad gör jag? Registrera dig på Kivra, som tillhandahåller digital brevlåda. Gå till www.kivra.com Klicka på ”Kom igång” och registrera dig med mobilt bank-id eller skicka efter en aktiveringskod. När du registrerar dig behöver du uppge en e-postadress. Till denna e-postadress skickas ett mejl när ditt lönebesked har kommit. 

Vid problem ring löneenheten 0522-69 62 82

Förslag på sidor