Ajankohtaista Uddevallan kunnassa:

Kaksikielinen lastennäytelmä: Millimetrimies/Millimetermannen

La 26. tammikuuta klo 11, Uddevallan kaupunginkirjasto

Eräänä päivänä Millimetrimies on saanut puhelun teatterista jossa jotain on kuulemma romahtanut ja että siellä tarvittaisiin kiireesti apua. Saapuessaan paikalle hän kohtaa suuren romukasan josta on vaikea nähdä mitä se olisi voinut olla alunperin. Paikalla on myös ihmetteleväinen yleisö joka nyt joutuu odottamaan. No tämäpäs hoidetaan tuotapikaa! Pikkutarkasti hän alkaa selvitellä romukasaa.

Millimetrimies on opettavainen ja lapsia osallistava esitys, jossa humoristisesti käydään läpi vanhoja mittoja tekstin, äänien ja liikekielen avulla. Sopii n. 5-9 -vuotiaille, kesto n. 30 min.

Liput: Varattava kirjastolta 10/1 alkaen, puh. 0522-69 65 03

Suomenkielinen teatteriesitys: Förvandlingen – Muodonmuutos

Pe 22. helmikuuta klo 19, Regionteater Väst, Uddevallascenen Scen 1

Franz Kafkan novellissa ”Muodonmuutos” elämä suistuu raiteiltaan, kun perheen ainoa poika ja elättäjä Gregor eräänä aamuna muuttuu jättiläismäiseksi syöpäläiseksi. Vanhemmat ja Gregorin sisar menevät täysin pois tolaltaan. He joutuvat ottamaan vastuun niin työnteosta, kodista kuin veloistakin samalla kun perheen ainoa poika kiipeilee seinillä entisessä poikahuoneessaan, johon hänet on suljettu.

Suomenruotsalainen koreografi ja tanssija Carl Knif on luonut tanssiteatterinäytöksen, joka perustuu Kafkan surrealistiseen painajaiseen.

Liput: 200 kr (alle 26-vuotiaat 100 kr). Lippuja saatavilla Bohusläänin museolta puh. 0522-65 65 01 tai https://www.nortic.se/tickets/event/19720. Lippuja myydään myös paikan päällä tuntia ennen esityksen alkua, maksutapa käteinen tai swish.

Anna Partanen, +46 522‑69 61 39

Minoritetskonsulent