Ajankohtaista Uddevallan kunnassa:

To 18. lokakakuuta klo 18: Keskustelu kirjasta / samtal om boken Finnjävlar

Paikka: Uddevallan kaupunginkirjasto, Södergatan 26.

Toimittaja Kristian Borg ja ohjaaja Nanna Huolman, joka on ohjannut mm. elokuvan Kids Svensk, keskustelevat kirjasta "Finnjävlar" / "Suomiperkeleet Ruotsissa". 15 ruotsinsuomalaista henkilöä kertoo kirjassa identiteettiin liittyvistä kysymyksistä, yhteiskuntaluokista, syrjinnästä ja vastarinnanta, mutta kirjan aiheita ovat myös ylpeys omasta taustasta ja taistelu paremman itsetunnon puolesta ovat

Kieli: suomi/ruotsi. Sisäänpääsy 50 kr, varaa paikka kirjastolta 4/10 alkaen puh. 0522-69 65 03. Järj: Stadsbiblioteket Uddevalla ja suomen kielen hallintoalue, Uddevallan kunta.

La 17. marraskuuta klo 14: Jubileumskonsert Zacharias Topelius 200 år

Paikka: Bohusläänin museo, Hörsalen.

Esiintyjät: Musikkapellet Havton, Magnus Wassenius Vokalensemble, viulisti: Magnus Wassenius. Ilmainen pääsy, ilmoittautumiset: Valborg Delvret, valborg.delvret@tele2.se, 0522-86490, Gunn Wallin, gunn.wallin@telia.com, 070-1714418.

Järj: Föreningen Norden i Uddevalla, Finlandssvenska föreningen i Göteborg ja suomen kielen hallintoalue, Uddevallan kunta.

Pe 23. marraskuuta klo 18: Vanhoja poikia / Män i mogen ålder

Paikka: Folkets hus, Uddevalla.

Suora lähetys Tampereen Työväen Teatterista.

Saimaan saaressa miehet, unelmat ja Junnu Vainion musiikki. Neljä miestä tuulisella Saimaan saarella, muistot, toiveet, syvimmät surut ja hellimmät unelmat jaetaan yhdessä.

Liput: 80 kr / opiskelijat 60 kr , https://www.nortic.se/m/event/19451

Järj: Riksteaterföreningen Uddevalla ja suomen kielen hallintoalue, Uddevallan kunta.

Anna Partanen, +46 522‑69 61 39

Minoritetskonsulent