Ajankohtaisia tapahtumia suomen kielen hallintoalueella

Tietoa COVID-19 -tartuntatautiepidemiasta ja koronaviruksesta suomeksi:

Suomenkielistä tietoa epidemiasta Folkhälsomyndigheten -viranomaisen sivuilla

Sisuradion suomenkieliset epidemiaa koskevat sivut

******PERUTTU**********************

22. huhtikuuta klo 19:00: "Gabriel"

Paikka: Regionteater Väst, Strömstadsvägen 41, Uddevalla

Mika Waltarin rakastetuin komedia on Vesa Vierikon ohjauksessa näyttelijäntyön juhlaa 1950-luvun hengessä!
Pikkukaupungin paperikaupan omistajatar Ulriika Anger hallitsee talouttaan pikkutarkasti ja kurinalaisesti. Nuorempi sisar Kristiina asuu yhdessä Ulriikan kanssa mutta kokee jäävänsä dominoivan isosiskonsa jalkoihin. Samassa taloudessa asuu ja työskentelee myös orpo sisarentytär Raili, Ulriikan holhokki, jota täti kasvattaa ankaran moraalisesti. Kapinallinen nuori nainen haluaa muutoksen ankeaan elämäänsä, mutta on taloudellisesti riippuvainen tädistään. Kun kapteeniksi ja johtajaksi esittäytyvä karismaattinen Gabriel Lindström tulee taloon, lupaus uudesta alusta saa naisten elämät totaalisen sekaisin. Selviytyykö kukaan voittajana rakkauden, rahan ja vallan juonitteluista?

Liput: 200 kr, 100 kr alle 26-vuotiaat, 150 kr / scenpass
Ostopaikat: Bohusläns museum tel: 0522-65 65 01, adress: Museigatan 1 eller hos www.nortic.se. Biljetter säljs i mån av tillgång även på plats en timme före föreställningen (kontant eller Swish).

******PERUTTU**********************

6. toukokuuta klo 12:00: Kirjailijavierailu Susanna Alakoski

Paikka: Kaupunginkirjasto, Södergatan 26

Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset och blev pjäs och film. Sedan dess har hon varit redaktör för uppmärksammade antologier, skrivit romanen Håpas du trifs bra i Fengelset och dagboksessäerna Oktober i Fattigsverige och April i Anhörigsverige. Susanna Alakoski är aktuell med Bomullsängeln, första delen i en svit om fyra böcker. Bomullsängeln är en mäktig roman om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst. En berättelse om hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra.
Fri entré men gratis platsbiljett krävs. Hämtas från Stadsbiblioteket från 22 april.

Anna Partanen, +46 522‑69 61 39

Minoritetskonsulent