Ajankohtaisia tapahtumia suomen kielen hallintoalueella

Tietoa COVID-19 -tartuntatautiepidemiasta ja koronaviruksesta suomeksi:

Suomenkielistä tietoa epidemiasta Folkhälsomyndigheten -viranomaisen sivuilla

Sisuradion suomenkieliset epidemiaa koskevat sivut

-------------

Ke 3 marraskuuta klo 19: Teatteriesitys "Sörjen som blev".

Folkets hus, Uddevalla

Riksteatern esittää yhteistyössä helsinkiläisen teatterin Lilla Teatern sekä Östgötateatern kanssa. Lavalla Anna Takanen + muusikko / näyttelijä.

Olemme kaikki nähneet niitä kuvia. Kuvia suomalaisista lapsista osoitelappu kaulassa. He, jotka tulivat Ruotsiin sodan aikana. Mutta keitä he olivat? Kuinka he tunsivat? Ja miten heidän kokemuksensa vaikuttivat tuleviin sukupolviin? Anna Takasen isä oli yksi näistä suomalaisista sota-lapsista, ja "Sörjen som ble" vie hän meidät ravisuttavalle historianmatkalle. Intiimissä ja henkilökohtaisessa esityksessä hän paljastaa hellästi, hitaasti ja tuskallisesti isänsä sukututkimuksen ja sodan lapsuuden monimutkaisuuden. Onko niin, että sota ei koskaan jätä ihmistä rauhaan? Esitys perustuu Anna Takasen kirjaan "Sörjen som blev", joka julkaistiin vuonna 2019. Perhekertomus kolmen sukupolven ajan.

Liput: lisätiedot tulevat myöhemmin

Anna Partanen, +46 522‑69 61 39