Lediga lägenheter på Sofiedals trygghetsboende

Är du över 70 år och vill bo på ett trygghetsboende? Nu har du chansen att söka dig till Sofiedals trygghetsboende i Ljungskile, där det finns lediga lägenheter.

Sofiedal omvandlas till trygghetsboende där det finns lediga lägenheter.

Sofiedal omvandlas till trygghetsboende där det finns lediga lägenheter.

Sofiedal genomgår just nu en successiv omvandling från vård- och omsorgsboende till trygghetsboende. Under hösten fram tills nu har inflyttning skett till 13 lägenheter i trygghetsboendet, som drivs av HSB Norra Bohuslän. Ytterligare sex lägenheter är nu lediga och klara för inflyttning. Lägenheterna i trygghetsboendet består av två rum och kök i varierande storlekar, och samtliga har tillgång till fransk balkong, balkong eller uteplats.

Lägenheterna i trygghetsboendet fungerar som helt vanliga lägenheter, men med närhet till aktiviteter och gemenskap med andra i huset. Du som redan har hemtjänst eller annan service kan flytta med detta till trygghetsboendet.

- Här finns ett anpassat boende med hissar, breda dörröppningar och inga trösklar. Sofiedal ligger nära Ljungskile centrum och tågstationen, området är lugnt och det finns ett grönområde med gångstigar precis intill. Är man intresserad av en lägenhet här kan man kontakta mig, så kan vi ordna visning, säger Elin Henriksson, kontaktperson på HSB Norra Bohuslän.

På Sofiedal har kommunen en aktivitetssamordnare/trygghetsvärd, som anordnar olika dagverksamheter för alla som bor i huset, både de som bor i vård- och omsorgsboendet och i trygghetsboendet. Sofiedal har även en restaurang som är öppen för alla.

HSB:s broschyr om trygghetsboende Sofiedal med kontaktuppgifter

Mer information om trygghetsboende

Sofiedals trygghetsboende ligger i ett lugnt område med gångavstånd till Ljungskile centrum.

Sofiedals trygghetsboende ligger i ett lugnt område med gångavstånd till Ljungskile centrum.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00