Tävla med din film i Corax

Har du gjort en film under 2016 eller 2017, är mellan 12-26 år och bor i någon av Fyrbodals kommuner? Passa då på att vara med i Filmfestivalen Corax, som är en tävling för kortfilmer upp till 15 minuter långa. Alla filmbidrag kommer att visas på Biostaden Uddevalla i slutet av mars.

Nu kan du lämna in ditt bidrag till Filmfestivalen Corax.

Nu kan du lämna in ditt bidrag till Filmfestivalen Corax.

Filmfestivalen Corax syftar till att uppmuntra unga filmare att fortsätta arbeta med film, samt vara en mötesplats för unga filmare.

- Filmfestivalen Corax är en fantastisk möjlighet att få visa sin film för allmänheten! Vi vet att många unga gör film och detta är en chans man inte ska missa. Alla som är med i festivalen får också delta i en filmworkshop, där man bland annat får träffa andra unga filmare och äta lunch tillsammans, säger Kerstin Karlsson, ungkultursamordnare.

En jury kommer att se alla filmbidrag som lämnas in. Juryn kommer sedan att lämna ett konstruktivt utlåtande till varje inlämnat bidrag, samt utse en vinnare.

Lördagen den 25 mars äger Filmfestivalen Corax rum på Biostaden i Uddevalla. Då visas alla inlämnade filmbidrag för allmänheten, och man har chans att se sin egen film på bioduk. Visningen är gratis och öppen för alla.

- Vi hoppas på många filmbidrag i år också! Tidigare år har filmernas genrer varierat, det har varit allt från skräckfilmer till dokumentärer. Men man får välja helt fritt vilken film man vill tävla med, det finns inget bestämt tema, säger Kerstin Karlsson.

Corax samarbetar med Frame filmfestival. Det innebär att alla filmer som skickas till Corax, och som är gjorda av alla mellan16–26 år, även skickas vidare till Frame filmfestival. Frame är den årliga filmfestivalen för ung film i Västra Götaland och uttagning till Novemberfestivalen (SM i ung kortfilm).

Vänta inte, lämna in din film redan idag! Sista inlämningsdag är 27 februari om du vill vara med i Filmfestivalen Corax.

Mer information om hur du deltar i Corax

Affisch om Filmfestivalen Corax

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00