Spännande föreläsare i vårens biblioteksprogram

Vill du gå på kafferep med Birgitta Rasmusson, känd från tv-programmet "Hela Sverige bakar", eller kanske lyssna på Negra Efendić, som förra året fick Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare? Vårens biblioteksprogram hyser fyra spännande föreläsare från fyra olika fackområden, boka in datumen redan nu!

Bild från omslag till biblioteksprogrammet

- Vi har försökt få till ett så brett program som möjligt och våra föreläsningar brukar vara välbesökta med mycket diskussion och frågor. Det här är ett enkelt sätt att få träffa intressanta personer som annars syns i debatter och tv-program, säger Annika Andersson, enhetschef Uddevalla stadsbibliotek.

Först ut bland vårens föreläsningar är ”Kafferepets historia med de sju sorterna” med Birgitta Rasmusson den 25 januari på stadsbiblioteket. Birgitta Rasmusson har arbetat som chef för Ica Provkök och ansvarat för ett femtiotal kok- och bakböcker, bland annat klassikerna ”Rutiga kokboken” och ”Sju sorters kakor”. Efter föreläsningen blir det kafferep för de som önskar delta. Fikabiljetter och platsbiljetter kan bokas från och med 11 januari på telefon 0522-69 65 01.

Den 15 februari kan du lyssna på Negra Efendić på stadsbiblioteket. Hon är uppmärksammad reporter på Svenska Dagbladet med migration och flyktingfrågor som specialområde och har skrivit en självbiografisk reportagebok, ”Jag var precis som du”. I boken återvänder hon till barndomen, det etniskt baserade inbördeskrigets fasor i Jugoslavien och flykten till Sverige.

Stina Oscarson som är dramatiker, regissör och kulturskribent föreläser 1 mars på stadsbiblioteket. Hösten 2016 kom hennes debutbok ”Inte en berättelse”, som bland annat handlar om demokratins urholkning och vad som händer med ett samhälle som är oförmöget att ta hand om människors rädsla.

Fotografen Tom Svensson har skrivit flera böcker om de utrotningshotade djurens situation. Senaste boken heter ”Vid vägs ände” och blev vald till Årets Pandabok 2017. Tom Svensson arbetar också med artbevarande på Nordens Ark. Den 16 mars kommer han och föreläser på Dalabergs bibliotek.

Under våren har stadsbiblioteket också Våga klicka-kurs med surfplattor och släktforskningskurs. Är du sugen på att starta en bokcirkel? Dalabergs bibliotek startar utlån av bokcirkelkassar.

Läs hela biblioteksprogrammet

Mer information om biblioteken

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00