Fullspäckat barnkulturprogram för våren

Vårens barnkulturprogram är fullspäckat med rolig teater, musik och dans för de yngsta. Kom och upplev en humoristisk version av den klassiska sagan Snövit, Jazz på Pippis vis eller varför inte fartfyllda Vattenmannen och Speed?

Kanel och Kanin och alla känslorna, foto Kjell Eriksson

"Kanel och Kanin och alla känslorna" är först ut av vårens föreställningar i barnkulturprogrammet. Foto: Kjell Eriksson.

Barnkulturprogrammet innehåller uppträdanden anpassade till olika åldrar, för att barnen ska få så mycket utbyte som möjligt av vad som händer på scenen. I princip alla föreställningar kräver att man bokar biljett i förväg, men de flesta evenemang är helt gratis.

- Jag är glad att vi har ett barnkulturprogram för så många olika åldrar. Vi har massor med nya spännande inslag men också en del favoriter i repris, som till exempel sagostunder, cirkusskola och bebisteatern Aaooii, som är helt underbar, säger Charlotta Byberg, barnkultursamordnare.

Första föreställningen för våren heter ”Kanel & Kanin och alla känslorna” med Dockteatern Tittut och spelas på Dalabergs bibliotek den 27 januari och den 28 januari på Stadsbiblioteket. Biljetterna släpps på måndag 16 januari.

Några andra axplock ur barnkulturprogrammet är spelprogrammering på biblioteket under vinterlovet, upptåg med Joxelina på Bokenäs bygdegård och Guji Guji med Boulevardteatern på Ljungskile bibliotek i mars. Prinsen, Styvmorsan och Tant Svea är några av karaktärerna i föreställningen Snövit, som blandar musik, dans och sång och visas i mars på Regionteater Väst.

I april visas familjekonserten Jazz på Pippis vis med välkända melodier från Astrid Lindgrens berättelser, skrivna av Georg Riedel. Musiken framförs av Sarah Riedel, dotter till Georg, tillsammans med några av Sveriges främsta jazzmusiker.

- I maj kommer Vattenmannen och Speed till Margretegärdeparken. Det är två sköna karaktärer som sprider lycka och kärlek och något man inte får missa. När de uppträder kan vad som helst hända och många barn känner igen dem från tv, säger Charlotta Byberg.

Barnkulturprogrammet finns bland annat att hämta på biblioteken, öppna förskolan och Bohusläns museum. Du kan också läsa det via länkarna här nedan.

Mer information om barnkultur och barnkulturprogrammet

Barnkultur i Uddevalla på Facebook

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00