Fler aktiviteter för barn och unga

Nu är det klart att Cumuluskraft fortsätter under 2017. Det innebär ännu fler fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. Bara under förra året anordnade Cumuluskraft 133 olika aktiviteter.

Cumuluskraft anordnade bland annat bumperball, en populär aktivitet förra året.

- Vårt arbete har varit jätteuppskattat, både från barn och ungdomar som deltagit i våra aktiviteter och från deras föräldrar. Responsen är helt fantastisk och vi har vuxit snabbt i sociala medier, vilket hjälpt oss att nå ut till ungdomarna, säger Karl Sergel, projektledare för Cumuluskraft.

Sammantaget har förra årets aktiviteter lockat 3029 deltagare i åldrarna 6-19 år. Av dessa var 1733 pojkar och 1326 flickor. Till största delen har de olika arrangemangen hållits i centrum samt på Dalaberg, Tureborg och i Ljungskile. Många unga har träffat nya vänner via Cumuluskraft.

Bumperball, skaparverkstad, gokart, wakeboard, beachvolleyboll, lan och musikworkshop är några exempel på uppskattade event. Cumuluskraft har besökt fritidsgårdar, skolor och andra mötesplatser för att få kontakt med barn, ungdomar och föräldrar. Målet är med projektet är att ge fler barn och unga en meningsfull fritid och möjlighet att utöva sitt fritidsintresse, exempelvis via fritidsgårdar eller i olika föreningar.

- Vi kommer att satsa på ännu mer samarbete med fritidsgårdarna, föreningslivet och näringslivet i år, och ha aktiviteter under hela sommarlovet. Vi ska också satsa på att nå fler tjejer, säger Karl Sergel.

En annan positiv effekt av Cumuluskraft är att tre av de fem unga ledarna i projektet nu har gått vidare och fått annan anställning i kommunen, och två får förlängning inom projektet. Just nu pågår därför rekrytering av nya handledare.

De unga ledarna i Cumuluskraft rekryteras via kommunens ungdomssatsning, som riktar sig till arbetslösa unga. Ungdomssatsningen innebär tre månaders praktik och sex månaders anställning, samt fortbildning och annan kompetensutveckling.

Cumuluskraft finns på Facebook och på Instagram