Snart dags för ny fixartjänst

Från måndag 13 februari går det att anlita Hemmafixarna – kommunens nya tjänst för dig som är över 70 år eller har problem med balansen. De hjälper till med enkla sysslor som byte av glödlampor, sätta upp gardiner med mera.

Hemmafixarna.

Jakob Bolinder och Jennie Vestman jobbar för Hemmafixarna.

Tjänsten Hemmafixarna är ett led i kommunens satsning för att minska fallskador bland äldre och personer med funktionsnedsättning.

Därför kommer hemmafixarnas tjänster att rikta in sig på uppgifter som gör att risken för att du faller och skadar dig i hemmet minskar. Det kan handla om byte av batterier i brandvarnare, sandning mellan dörr och postlåda eller kanske att flytta en tung soffa.

Hemmafixarna utför inte arbeten som kräver hantverkare eller som ingår i hemtjänstens uppgifter.

Verksamheten kommer att drivas som en daglig verksamhet enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Det betyder bland annat att en handledare alltid är med när ett arbete ska utföras.

– Vi vill vara tydliga med detta, så man är medveten om att vi är minst två personer som kommer hem till dig, förklarar Jakob Bolinder som är stödpedagog på Hemmafixarna.

Han och kollegan Jennie Vestman är båda förväntansfulla inför starten.

– Det ska bli jättekul att dra i gång. Vi blir till en början sex personer som jobbar med detta varav fyra är inom daglig verksamhet. De kommer att få en enklare utbildning i bemötande och praktiskt arbete, innan vi börjar utföra uppdrag från 13 februari, säger Jennie.

Snabba fakta om Hemmafixarna:

• Tjänsten är kostnadsfri.
  • Vänder sig främst till dig som är 70 +.
  • Arbeten utförs dagtid måndag-fredag (OBS! Från 13 februari).
  • För att boka tjänsten, ring 0522-69 51 00

För mer information, kontakta gärna:

Sofia Jonshamre, enhetschef