Nya foldern biologisk mångfald

Nu har den nya foldern kommit där du kan hitta en massa aktiviteter inom friluftslivet i Uddevalla och se vad som händer under våren. Café planet, som anordnas en gång i månaden på Bohusläns museum med seminarier, diskussioner om frågor som berör ekologisk, kulturell, social och ekonomisk hållbarhet forsätter under våren.

Skog och mossor

Du kan välja mellan fågelskådning, exkursion, paddla kajak och vandringar. Litet axplock vad som händer under höstens aktiviteter:

• Det våras för fågelskådning i Bohuslän på Bohusläns museum söndag 26 februari.
  • Lördag 25 mars tittar vi ut över stan för att se hur Uddevalla manifesterar Earth Hour.
  • Under påskhelgen på Bohusleden mellan Åleslån och Hällerstugan placerar ortens konstnärer ut några av sina installationer.
  • Den 30 april firas valborg på Backamo lägerplats.
  • Den 6 maj kan alla fågelintresserade vara med i fågeltornskampen.
  • Söndag den 18 juni firar vi de vilda blommornas dag.

Foldern finns att hämta på Bohusläns museum, Medborgarkontoret och Stadsbiblioteket.

Foldern är framtagen av Uddevalla kommun, Studiefrämjandet, Bohusläns museum samt en mängd föreningar inom natur- och friluftslivet.

Mer information om foldern Biologisk mångfald »

Föreningar som deltar med aktiviteter i foldern

Från vänster: Sussie Carlström Ornitologerna, Hans Rengman Friluftsfrämjandet Uddevalla, Sofia Ström Uddevalla kommun, Tommy Gustavsson Sportfiskarna, Bo Eriksson Botaniska föreningen och Föreningen Bohusläns Flora, Sten Höglund Friluftsfrämjandet Ljungskile och längst Lars Grahn, Studiefrämjandet.