Måltidsupplevelser, fredagsmys och vasaloppsfika för äldre

Nu satsar måltidsservice för att våra äldre ska få en bättre måltidsupplevelse genom roliga aktiviteter, bufféservering, fler och mer spännande menyer.

Ylva Lindh Rotviksbro

Ylva Lindh och Johan Jangeberg arbetar i Rotviksbros kök.

På Rotviksbros äldreboende pågår just nu ett försök att locka och samla fler till att delta vid de gemensamma måltiderna. På fredagar bjuds de boende in till restaurangen i entréplan. Tanken är att det ska vara lite festligare och mer liv i huset, ett avsteg från vardagen på avdelningen som engagerar såväl boende som personal.

- Aktiviteten har mottagits mycket positivt och det har kommit fler gäster än vad vi har hoppats på. Våra äldre behöver också lite festligt fredagsmys och helgkänsla, säger Simone Saul som är kostchef.

Under vasaloppsdagen blir det ”Vasaloppsfika” där TV:n står på så att alla, som vill, kan ta en långfika efter frukosten och följa loppet tillsammans, anhöriga är också välkomna så klart!

- Vi jobbar också med att förbättra kommunikationen mellan våra gäster och kockarna i köket. Det är viktigt att vi lyssnar till våra äldre och försöker bemöta deras önskemål så gott som möjligt, säger Simone Saul.

Salladsbuffé

All måltidsservice inom både skolor och omsorg är sedan ett år tillbaka samlat i sektionen måltidsservice under förvaltningen Samhällsbyggnad.

För mer information kontakta gärna:
Jill Marcusson
Enhetschef för äldreomsorgens restauranger
Telefon 0522-69 73 59

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00