Allt fler nya företag i Uddevalla

Nyföretagandet i Uddevalla kommun har ökat rejält det senaste året, visar Nyföretagar­barometern för 2016. Uddevalla hoppar upp 20 placeringar i rankingen.

Kungstorget i Uddevalla.

345 nya företag registrerades i Uddevalla under förra året, en ökning med hela 15,8 procent jämfört med år 2015.

Uddevalla hoppar upp 20 placeringar i rankingen över alla landets kommuner. Det innebär dessutom en femteplats bland de 14 kommunerna i Fyrbodal.

Nyföretagare?

Är du intresserad av att starta nytt företag eller etablera dig i Uddevalla kommun? Kontakta näringslivsutvecklare Sophie Carling, 0522-69 61 53.

Om barometern

I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län.

Läs mer om årets Nyföretagarbarometer