Upplev kaos och ordning i Propreté

På onsdag 1 mars har du chans att se den kritikerrosade dansföreställningen Propreté på Regionteater väst. Ordning och kaos står i fokus i föreställningen som är gjord av Martin Forsberg och Jenny Nordberg och passar för alla från 8 år och uppåt.

Propreté visas på Regionteater väst 1 mars. Foto: Håkan Larsson

I dansverket Propreté lyfts vardagliga föremål som klädnypor, skrynkligt silkespapper eller en skrivbordslampa in i det sceniska rummet och blir utsatta för sortering och granskning. Färg ställs mot form, som ställs mot funktion och smak. Att städa är något vi lär oss tidigt, men vem bestämmer vilken ordning som är bäst?

Propreté är den första i raden av vårens dansföreställningar i Uddevalla, som möjliggörs av Västra Götalandsregionens särskilda danssatsning. Den innebär att du kan se professionell dans på lokala scener.

- Propreté är gjord som en barnföreställning men den är absolut sevärd för alla åldrar! Nu finns chans att se minst en dansföreställning i månaden fram till sommaren, det här är den första av dem, säger Eva Persson, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Välkommen att se Propreté!

Tid och plats: onsdag 1 mars klockan 18.00, Regionteater väst. Biljettpris 30-60 kronor.

Mer information och biljettbokning