Nationell konferens om framtidens resande

Tänk dig att fossilbilen är CD-skivan, vinylen eller kassettbandet. Hur skulle då bilismens Spotify se ut, och vad krävs för att möta de nya behoven? Välkommen tisdag 21 mars till den nationella konferensen Mobilitet och beteende 2017, som hålls i Folkets hus.

Välkommen till konferensen Mobilitet och beteende 2017.

Konferensen är en mötesplats för dig som vill vara med och påskynda framtidens hållbara mobilitetslösningar och nå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030.

Oavsett hur mycket teknik och smarta lösningar vi har är det ändå vårt beteende som bestämmer resultatet. Konferensen innehåller goda exempel från kommuner och utlandet, trendspaningar, analyser samt en stor dos av interaktion och erfarenhetsutbyte. Nu kraftsamlar vi för att påskynda omställningen till fossilfrihet och hållbara samhällen!

Du får med dig inspiration, nya kunskaper och tillgång till en gemensamt framtagen färdplan som förtydligar vilka områden som måste prioriteras i beteendefrågan för att omställningen ska realiseras. Läs mer på http://www.färdplan2030.se/.

Ur programmet:

• Gröna Bilister och smarta mobilister, så tar vi sikte på 2030-målet! Johanna Grant, ordförande Gröna Bilister
  • Mobilitet och Beteende i Sveriges kommuner, rör vi oss framåt? Per Östborn, Gröna Bilister
  • Vad kan vi lära av svenska kommuner i framkant? Fredrik Holm, författare till "Hållbar Mobilitet från Umeå till Malmö"
  • Mot 2030-målet, vad gör regeringen? Lorentz Tovatt, politisk sakkunnig, Miljö- och Energidepartementet
  • Mobilitet på stad och landsbygd, hur kan vi ta tillvara på synergieffekter av hållbart resande? Maja Söderberg, initiativtagare Mobilsamåkning i Tolg.
  • Utblick: Så gjorde Vancouver för att minska bilismen och skapa tillgänglighet, Dale Bracewell, Manager of Transportation Planning
  • Digitaliseringen innebar ett paradigmskifte för musikbranschen, vad kan vi lära? Vad krävs för att möta de nya behoven? Jacob Kihlbaum, Data Scientist Manager på Sony Music Entertainment

Tid och plats: Tisdag 21 mars klockan 10.00-16.30, Folkets hus Uddevalla, Göteborgsvägen 11. Anmälan krävs, begränsat antal platser. Pris 2 500 kronor + moms. Medlemmar, samarbetspartners och medarrangörer erhåller speciella rabatter. Kontakta din organisation eller Gröna Bilister.

Mer information och anmälan

Arrangör är Gröna Bilister tillsammans med Klimatkommunerna, Fyrbodals kommunalförbunds projekt "Hela Gröna Vägen” och Uddevalla kommun.