Ladda upp med "Hopp" inför Earth Hour

Nu kommer succéföreställningen ”Hopp” till Östraboteatern. Konsertföreställningen är skriven och komponerad av musikern Simon Ljungman, känd från Augustifamiljen och Håkan Hellströms band, tillsammans med textförfattaren och hållbarhetskonsulten Mats Alfredson. De båda står tillsammans med sammanlagt över 100 sångare och musiker på scenen 24 mars.

"Hopp" kommer till Östraboteatern 24 mars.

Uddevallakörerna Rolling Tones och kommunens egen kör Kommunikören, Kulturskolans barnkör Humlorna och ungdomskören Butterfly samt kören Vokalerna från Kungälv står för skönsången. Musik, körsång, bilder och poesi varvas och skapar en mäktig helhetsupplevelse.

Föreställningen ”Hopp” visas fredag den 24 mars och är en del av kommunens kultur- och hållbarhetsarbete. Det blir en uppladdning inför den globala manifestationen för miljö- och hållbarhetsfrågor, Earth Hour.

- Vi vill med den här föreställningen skänka hopp om att det inte är för sent att rädda vår planet. ”Hopp” involverar också vår viktigaste framtid - barnen. Föreställningen ger hopp dagen före Earth Hour, då människor jorden runt släcker ljuset för att manifestera för makthavare att klimat- och energifrågan är viktig, säger Pia Svensson, miljösamordnare i Uddevalla kommun.

”Hopp” handlar om den obeskrivligt vackra planeten, om hoten och oron för framtiden, om den sårbara människan, om längtan efter samhörighet, om de obesvarade frågorna och det hoppfulla som trots allt finns.

- Det är fantastiskt vilket engagemang som ”Hopp” väcker var vi än spelar. Musiken och texterna verkar svara mot ett behov som människor har av att uppleva och vara i det positiva och hoppfulla i en tid när det pratas så mycket om hoten mot miljön och säkerheten. Men vi vill framförallt ge publiken en väldigt fin musikupplevelse, säger Simon Ljungman.

”Fantastisk. Tänkvärd. Helaktuell. Suggestiv. Mäktig. Blev blåst av stolen.” är några av reaktionerna på konsertföreställningen.

I samband med föreställningen arrangeras också en hållbarhetsmässa från klockan 18.00 med bland andra kommunens energi- och klimatrådgivare, solcellsföretag och miljöorganisationer.

Tid och plats: ”Hopp” visas fredag 24 mars klockan 19.00 på Östraboteatern, Uddevalla. Biljettpris 50 kronor, biljetter finns till försäljning via nortic.se.

Föreställningen arrangeras av Uddevalla kommun i samarbete med Studiefrämjandet Uddevalla och Fyrbodals kommunalförbund.

Välkomna!

Mer information om Hopp på Facebook