Ladda upp inför Earth Hour

Den globala manifestationen för en hållbar värld, Earth Hour, sker på lördag 25 mars. På fredagen kan du ladda upp med succéföreställningen Hopp på Östraboteatern, med lokala barn-, ungdoms- och vuxenkörer. En stor nationell konferens om framtidens resande äger också rum i Uddevalla under veckan.

Simon Ljungman, föreställningen Hopp. Foto: Karin Åström, Melleruds nyheter

Se hundratals sångare uppträda med Simon Ljungman 24 mars på Östraboteatern. Foto: Karin Åström, Melleruds nyheter

WWF:s Earth Hour är världens största miljömanifestation då miljontals människor runt hela jorden symboliskt släcker ljuset under en timmes tid. Syftet är att uppmana politiker och makthavare om att ta krafttag för klimatet och global rättvisa.

Två stora miljöevenemang i Uddevalla dagarna innan Earth Hour:

• Den nationella konferensen om framtidens resande, Mobilitet och beteende 2017, Folkets hus, tisdag 21 mars klockan 10.00-16.30. Konferensen innehåller trendspaning, analyser och goda exempel från kommuner och utlandet. Bland annat föreläser Dale Bracewell, Manager of Transportation Planning, om hur Vancouver har gjort för att minska bilismen och skapa tillgänglighet. Mer information

• Den vackra, mäktiga och helaktuella föreställningen Hopp, fredag 24 mars klockan 19.00 på Östraboteatern. Över 100 sångare och musiker står på scenen! Kulturskolans körer Humlorna och Butterfly, Uddevallakörerna Rolling Tones och Kommunikören samt Vokalerna från Kungälv uppträder tillsammans med Simon Ljungman (från Augustifamiljen) och Mats Alfredson (textförfattare). Biljetter 50 kronor, köps på Nortic. Mer information

Earth Hour

På lördag 25 mars kan du gå med Uddevalla Naturskyddsförening upp på Skansberget för att se hur Uddevallaborna manifesterar Earth Hour. Samling 20.00 nedanför Skansberget vid infart från Strömstadsvägen. Kontakt: Karin Westphal, 076-327 19 59 eller Marie Sandblom, 073-582 31 76.

Earth Hour inträder klockan 20.30-21.30.

- Att släcka belysningen hemma under Earth Hour är en symbolisk handling för att visa att vi vill ha en förändring, och det är bra om så många som möjligt vill vara med. Klimatförändringarna börjar slå igenom men samtidigt går utvecklingen åt rätt håll. Exempelvis är det billigare att producera solceller än att borra efter olja, säger Birgitte Johansson, miljöstrateg i Uddevalla kommun.

- Var och en kan bidra, ingen insats är för liten! Kanske cykla istället för att ta bilen, äta mindre andel kött, se över energiförbrukningen i hemmet. Vi hinner fortfarande ställa om till en hållbar framtid för våra barn genom att ändra vårt beteende, säger hon.

Mer information om WWF:s Earth Hour