Har du grejer att skänka till Fritidsbanken?

Ska du vårstäda i förrådet? Skänk gärna dina gamla fiskespön, fotbollsskor, badmintonrack eller campinggrejer till Fritidsbanken. Även trasig utrustning kan lämnas in.

På Fritidsbanken kan du låna fritidsutrustning gratis.

På Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis.

På Fritidsbanken som ligger på Östergatan i Uddevalla kan vem som helst låna sport- eller fritidsutrustning gratis upp till två veckor. Tanken är att underlätta för alla att prova på nya sporter och aktiviteter och upptäcka glädjen att röra på sig.

Nytt för i år är att kommunens uthyrning av flytvästar kommer att ske via Fritidsbanken.

- Det går riktigt bra med utlåningen av sport- och fritidsutrustning här på Fritidsbanken. Många har upptäckt fördelarna med att låna utrustning gratis under två veckor, säger Ulrika Elliot, projektledare Fritidsbanken.

Att allt fler kommer till Fritidsbanken innebär att det också finns behov av mer utrustning. Gärna vår- och sommarrelaterade saker som fotbollar, golfutrustning, kubbspel och mycket annat.

- Vi behöver hela tiden få in ny utrustning! Gärna liggunderlag, tält, tennisrack, judodräkter eller annan sport- och fritidsutrustning man vill göra sig av med. Det går jättebra att lämna saker som är trasiga, allt är välkommet! Vår personal avgör om sakerna går att reparera eller måste slängas, säger Ulrika Elliot.

Öppettider Fritidsbanken, Östergatan 1

Måndag-tisdag klockan 12.00-16.00
Onsdag klockan 12.00-19.00
Torsdag-fredag klockan 12.00-16.00

Övrig tid kan du lämna saker i en låda utanför lokalen på Östergatan 1 eller i en låda utanför Rimnershallen. Fritidsbanken kan också hjälpa till med hämtning av större mängder utrustning eller otympliga saker.

Fritidsbanken på Havskuren och Aröd

Du kan också lämna dina prylar till Fritidsbanken på Havskuren återvinningscentral:
Lördag 29 april klockan 10.00-14.00
Lördag 13 maj klockan 10.00-14.00

Inlämning till Fritidsbanken på Aröds återvinningscentral:
Lördag 6 maj klockan 10.00-15.00

Fritidsbanken på Facebook

För mer information, kontakta:
Ulrika Elliot
Projektledare
E-post: ulrika.elliot@vsif.se
Telefon 0707-46 64 08

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00