Mindre företag kan spara energi

Nu finns en ny företagscoach som ska hjälpa mindre företag i Uddevalla kommun att minska sin energiförbrukning. Eva Ginstrup kommer att arbeta med företag i 13 kommuner som en del av ett treårigt projekt som är totalfinansierat av Energimyndigheten och gratis för de företag som deltar.

Eva Ginstrup är företagscoach

Eva Ginstrup är företagscoach.

– Nu ska jag ut och hitta företag som vill effektivisera och spara energi, säger Eva Ginstrup.

Målgruppen är mindre företag med en energiförbrukning på max
300 000 kilowattimmar per år. Under ett års tid kommer hon att följa 40 företag och leda dem i förändringsarbetet.

– Det ska vara företag som vill minska sin energiförbrukning, spara pengar och samtidigt få en snygg miljöprofil att marknadsföra sig med, säger Eva Ginstrup.

Hon kommer själv från en bakgrund inom handel och som egen företagare. Därutöver har hon arbetat med solenergi och länge haft ett stort miljöintresse.

– Det här arbetet är väldigt viktigt, säger Roger Stenström, som är en av kommunens miljö- och klimatrådgivare.

Han kommer tillsammans med sina kollegor följa med Eva Ginstrup ut på besök hos företagen.

– Det här blir också ytterligare ett sätt för oss att nå ut till företagen, säger Roger Stenström och poängterar att rådgivarnas tjänster inte kostar något.

Projektet har stöd från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

För mer information, kontakta gärna:

Eva Ginstrup
Företagscoach
e-post: eva.ginstrup@uddevalla.se

Mer information om klimat- och energirådgivning