Vandra konststigen vid Åleslån

Nu har du chans att uppleva konst ute i naturen. På söndag 9 april invigs konststigen där nio Uddevallakonstnärer ställer ut i skog och mark nära Åleslån på Herrestadsfjället.

Konststigen invigs söndag 9 april. (Bild från förra årets konststig, här med konstverk av Rory Botha.)

Det är tredje gången konststigen arrangeras, ett välbesökt evenemang som knyter an till konstvandringen i södra Bohuslän. Konststigen börjar vid Åleslån och sträcker sig någon kilometer längs Bohusleden fram till Hällerstugan. Utställningen öppnar redan på söndag och håller öppet till efter påsk.

- Det här är ett av de bästa sätten att få ut konst till många människor. Särskilt så här års gläds man åt att få komma ut i naturen, det blir en extra upplevelse med konsten, säger Carl Casimir, kommunantikvarie.

I årets konststig deltar Uddevallakonstnärerna Ursula Cabelduc, Rory Botha, Lars Rylander, Göran Dahlgren, Sofia Bergman, Gunilla E Fredriksson, Kalle Andersson, Linda Mörner Fröjd och Magnus Mogenfelt.

- Det är jätteroligt att jobba i en helt annan miljö än vad vi vanligtvis gör. Längs stigen blir det installationer som är särskilt framtagna för det här tillfället, det är väldigt olika vad konstnärerna väljer att ställa ut, säger Linda Mörner Fröjd, en av de deltagande konstnärerna.

Vill du träffa de deltagande konstnärerna? De flesta av dem är på plats i Hällerstugan i samband med invigningen på söndag 9 april klockan 11.00-15.00. Då håller Friluftsfrämjandet även öppet med kaffeservering i Hällerstugan.

Under hela påskhelgen (14-17 april) håller Friluftsfrämjandet kaffeserveringen öppen vid Åleslån klockan 11.00-15.00 alla påskdagar.

Konstigen är ett samarrangemang mellan Konstvandringen i södra Bohuslän, Uddevallakonstnärerna, Friluftsfrämjandet och Uddevalla kommun.

Utställningen pågår 9 april-18 april. Välkomna!

Läs affisch om konststigen