Är du 6-19 år och vill hitta på något?

Då är du välkommen till Cumuluskrafts aktiviteter, som är gratis. Under påsklovsveckan kan du testa bumperball, fotboll, pingis, pyssel och mycket annat. Just nu planeras för sommarens späckade program.

Cumuluskraft

Det är vi som är Cumuluskraft 2017! Mustafe Abdulaahi, Fredrika Thorin, Shireen Murad, Carl Norrman, Ali Arefi,Sebastian Hällgren och Nour Alhuda Saleh.

- Vi är redan igång med skaparverkstad i stadsbiblioteket på tisdagar och tjejträffar på Mötesplats Tureborg på torsdagar. Efter-skolan-aktiviteter har vi i Fridaskolans gymnastiksal på I17-området på måndagar och på Mötesplats Tureborg på onsdagar, säger Karl Sergel, projektledare för Cumuluskraft.

I sommar medverkar Cumuluskraft bland annat på Uddevalla Solid Sound, Häng på Hamngatan, Dalabergsdagen, Tureborgsdagen och Uddelanet. Under sommarlovet ska Cumuluskraft anordna massor av mindre aktiviteter varje vecka - som spontanfotboll, kubb, beachvolleyboll eller pyssel, samt även större arrangemang som gokart, wakeboard och utflykt till Landbadet.

Cumuluskraft består av sju ungdomshandledare som bubblar av idéer till aktiviteter. Fem av dem är nyrekryterade och utbildas just nu inom bland annat projektledning. Gruppen talar sammanlagt sju språk - svenska, somaliska, persiska, arabiska, dari, kurdiska och engelska. Under sommaren kommer Cumuluskraft att utökas med 10 sommarlovspraktikanter.

Målet med Cumuluskraft är att ge fler barn och unga en meningsfull fritid och möjlighet att utöva sitt fritidsintresse, exempelvis via fritidsgårdar eller i olika föreningar.

- Det är jätteroligt, vi får sådan bra respons från barnen. Vi försöker fånga upp vad barnen och ungdomarna själva vill göra, men också ge en bredd av aktiviteter så att de kan prova något nytt, säger Karl Sergel.

Cumuluskrafts aktiviteter under påskveckan

Måndag 10 april: Kinesiska muren (spökboll) med mera i Fridaskolans gymnastiksal på I17-området klockan 15.00-18.00.

Tisdag 11 april: fotboll, pingis, basket, pyssel, tv-spel med mera på Ljungskile fritidsgård klockan 15.00-19.00. Påsk-skaparverkstad på stadsbiblioteket klockan 16.00-18.00.

Onsdag 12 april: Bumperball på Dalabergs näridrottsplats klockan 11.00-15.00. Bumperball på Tureborgs näridrottsplats klockan 16.00-20.00

Torsdag 13 april: Girl equal - tjejträff på Mötesplats Tureborg klockan 16.00-18.00. Innebandy, fotboll, pyssel, tv-spel med mera på Skogslyckans fritidsgård klockan 15.00-18.00.

Välkommen!

Följ Cumuluskraft på Instagram och Facebook

Se tidigare nyhet om Cumuluskraft

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00