Vattenmannen och Speed lär elever om miljön i havet

Fyra skolor i Uddevalla får i veckan besök av Vattenmannen och Speed, en svensk duo som är känd från Barnkanalen. De producerar musik samt barnprogram som sänts på utbildningsradion. Idag onsdag 26 april besöker de Äsperödsskolan och imorgon torsdag 27 april kommer de till Hogstorps skola.

Vattenmannen och Sopeed på besök i Lane Ryrs skola.

Vattenmannen och Sopeed på besök i Lane Ryrs skola.

När vännerna Vattenmannen och Speed inte besöker skolor bor de i ett undervattensskepp nere på havets botten. Tillsammans funderar de mycket kring vatten, marint liv och miljöfrågor och ibland reser de utomlands för att se hur det står till med haven och havsbottnarna. Nu vill Vattenmannen börja skolan och har skickat flaskpost till skolor i Uddevalla med frågor till eleverna om de kan lära honom mer om vatten.

I måndags och igår fick eleverna på Lane Ryrs skola respektive Forshällaskolan besök av Vattenmannen och Speed. På Lane-Ryrs skola besökte duon klass F-3 i deras klassrum. Vattenmannen hade med sig sin hemmasnickrade skolbänk och berättade och sjöng om de resor han och Speed gjort med sitt undervattensskepp och vad de hittat när de städat havsbottnar.

Innan duon lämnade klassrummet delade de ut en läxa till eleverna: att göra ett bildcollage med vattentema. Vattenmannen och Speed kommer nämligen tillbaka till skolan och då har de komponerat skolans egen vattensång utifrån de collage klasserna skapat.

- Ett mycket lyckat besök, eleverna var väldigt engagerade och tyckte det var jätteroligt att de kom. Vi har använt oss av deras filmer i NO-undervisningen så de är kända både därifrån och från Barnkanalen, säger Johannes Bejbom, lärare i klass 2 i Lane-Ryrs skola.

24 maj kan allmänheten se Vattenmannen och Speed i Margretegärdeparken. 

För mer information, kontakta:
Cajsa Gustafsson
Skolbibliotekarie, Kultur i skolan 
Telefon 0522-69 71 65

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00