Uddevalla gymasieskola har tilldelats svenska eTwinning-priset

Fyra skolor har fått Svenska eTwinning-priset 2017 för bästa digitala projekt. Däribland Uddevalla gymnasieskola som har fått det nationella priset för projektet ”A house without a book is a body without a soul” som gjordes i samarbete med utbytesskola i Frankrike.

Diplom

Georgia Wilhelmsson, lärare på Uddevalla gymnasieskola, får priset för ett samarbete med en skola i Frankrike. Eleverna i de båda länderna har läst Michelle Magorians roman "Goodnight Mister Tom" i blandade fransk-svenska grupper. Grupperna har använt sig av olika digitala verktyg för att jobba sig genom bokens handling.

De vinnande skolorna får ett presentkort på 2 500 kronor. Pengarna kan användas för att köpa in it-relaterade verktyg eller annat som är till nytta i ett eTwinningssamarbete. Lärarna och deras rektorer bjuds även in till den europeiska eTwinning-konferensen, som i år äger rum på Malta i oktober.

De övriga vinnarna är Norrhammarskolan i Skellefteå, Böle förskola i Piteå och Österåkers gymnasium. eTwinning är en europeisk plattform för digitalt samarbete mellan förskolor och skolor i olika länder där över 400 000 lärare i hela Europa är idag anslutna till eTwinning.net.

Läs mer om eTwinning-priset »

Diplom av eTwinning-priset 2017

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00