Uppfräschade Landbadet invigs 6 juni

Nu händer det grejer vid Landbadet! Under veckan kommer marksten,
granulat, gräs och uteduschar på plats, målningsarbeten påbörjas och
bassängerna börjar fyllas med vatten. Nya Landbadet kommer att invigas och
öppnas i samband med nationaldagsfirandet 6 juni.

Landbadet invigs på nationaldagen den 6 juni

Landbadet invigs på nationaldagen den 6 juni

Tidigare i vår målades
50-metersbassängen om i blått, nya vattenledningar har dragits och ett nytt staket har kommit upp runt hela Landbadet. Soldäcket inne på  området ska utvecklas ytterligare. 

- Vi vill ha ett utebibliotek på soldäcket med plats för loungestolar och bokskåp, som andas en skandinavisk känsla. Det kommer vara fritt att läsa böcker på plats, och dessa kommer att levereras från biblioteket. Alla möbler är beställda och som inramning till soldäcket funderar vi på en pergola, säger Malin Bengtsson, enhetschef kultur-och fritidsförvaltningen.

Vill du aktivera dig? Jätte-utomhusschack, jätte-plockepinn och ett badmintonnät kommer också att finnas på Landbadet. Från och med i sommar är det tillåtet med bollsporter inne
på området. Beachvolleybollplanen, som ligger strax utanför, är också upprustad
med nya läktarplatser.

Landbadets kiosk ska vara öppen hela säsongen med försäljning av glass, dricka, mackor och även flythjälpmedel, badkläder m.m. Vid entrén placeras en återvinningsstation där besökare kan lämna sina sopor. På andra sidan av Landbadet, i anslutning till Strandpromenaden, ska en ny tillgänglighetsanpassad toalett sättas upp innan invigningen. Den ska vara uppvärmd och öppen året runt.

- Nu har vi förlängt livslängden på Landbadet med minst 10 år. Det är en jättefin anläggning dit alla är välkomna! Dessutom har vi för andra året i rad nöjet att driva gratis sommarlovssimskola på Landbadet i juli med plats för 36 barn. Platserna till simskolan släpps för bokning här på uddevalla.se från den 22 maj, säger Malin Bengtsson.

Vid invigningen av nyrenoverade Landbadet den 6 juni kommer Annelie Högberg, ordförande i kultur och fritidsnämnden att tala. Det blir också ballongsläpp, hinderbana i 50-metersbassängen och mycket annat skoj. Invigningen är en del i nationaldagsfirandet på Gustafsberg. Detaljerat program för 6 juni kommer att presenteras senare på uddevalla.se.

Tidigare nyhet om Landbadet

Mer information om simskolor och bokning

Uthyrning av flytvästar sker på Fritidsbanken

Uppfräschad bassäng på Landbadet

Uppfräschad bassäng på Landbadet

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00