Nya servicelägenheter invigdes i centrum

Nu är kommunens nya servicelägenheter på Stora Nygatan officiellt invigda. På fredagen var det många som ville vara med på festligheterna med bandklippning, tårta och rundvandring. Hyresgästerna flyttade in redan i februari och har nu hunnit göra sig hemmastadda.

Glada miner vid bandklippningen.

Servicelägenheterna invigdes med bandklippning.

Byggnaden ägs av Tången fastigheter AB som är hyresvärd och lägenheterna hyrs av Uddevalla kommun. Sammantaget finns det 19 lägenheter i huset som samtliga hyrs av socialtjänsten - 10 av dem är servicelägenheter där de boende bor självständigt och får stöd och hjälp utifrån sina önskemål och behov för att kunna leva ett gott liv. Det finns också personal på plats dygnet runt med tillgång till en personallägenhet med kontor, samt en gemensamhetslägenhet där de boende kan träffas för olika aktiviteter.

Många var på plats vid fredagens invigning - boende, anhöriga, politiker och tjänstemän från kommunen och andra nyfikna som ville se de ljusa och nya lokalerna. Elisabeth Hjertell, enhetschef för serviceboendet, hälsade alla välkomna. Därefter togs ordet över av Stefan Skoglund, (S), ordförande i socialnämnden.

- Vi är väldigt glada att den här byggnaden kommit till stånd, det är ett fantastiskt fint boende med centralt läge. Vi vill tacka för att vi får komma hit och titta, sa han.

Invigningsceremonin avslutades med att några av de boende klippte ett band tillsammans med Stefan Skoglund. Därefter var det dags för rundvandring, tårta och fortsatt mingel.

- Det här är en del i kommunens satsning på att skaffa nya servicelägenheter och gruppbopenden, och fler är på gång. Vi vet att det finns en stor bostadsbrist och att många skulle behöva en annan boendeform än vad de har idag. Nu bidrar vi också till att ytterligare en av de tidigare grustomterna i centrum bebyggs, säger Stefan Skoglund.

Enhetschef Elisabeth Hjertell visar den ljusa gemensamhetslägenheten.

Centralt boende.

Byggnaden på Stora Nygatan ligger i centrala Uddevalla.

Tårta och tilltugg

Tårta och tilltugg serverades vid invigningen.