Uddevalla klättrar i ”Bäst att bo"-lista

Uddevalla tar ett kliv uppåt och klättrar från plats 61 till plats 46 bland landets kommuner i magasinet Fokus årliga ”Bäst att bo”-lista. I rankingen ingår sammanlagt 40 olika variabler. Uddevalla hamnar i topp av Fyrbodals kommuner.

Uddevalla.

Uddevalla klättrar i rankingen som en bra plats att bo på.

”Bäst att bo” innehåller fem olika delområden: bäst att vara ung, bäst att vara äldre, bäst att ha familj, bäst att arbeta samt fundamentala variabler (exempelvis befolkningstillväxt, konsumtionstjänster, tillgång till fiber). Rankingen innehåller en justerad skala som visar hur mycket livskvalitet du får för pengarna i förhållande till kommunernas bostadspriser.

- Det är väldigt roligt att Uddevalla hamnar högt i rankingen, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

- Vi har fått en positiv respons från invånarna på den bostadsstrategi vi har kring utveckling av staden. I Uddevalla har vi många nya, spännande bostadsprojekt som Folkets Park och Söderskolan, det byggs bostäder i de centrala kvarteren Eol, Sundberg och Åberg. Vi har också en bra arbetsmarknad - det är tryggt att bo här, säger Ingemar Samuelsson.

Även kommundirektör Peter Larsson är mycket glad över Uddevallas placering.

- Uddevalla är en bra plats att bo på, vi satsar också på att utveckla våra rekreationsområden i kommunen. Ser man till aktiviteter så händer det väldigt mycket i stan, vi har många kulturella evenemang och idrottsarrangemang, det är alltid något på gång. Vi har också en god offentlig service, säger han.

Mer information om rankingen ”Bäst att bo”