Ny utställning på Galleri Vitt brus

Konstnären S Camilla E Boström, SCEB ställer ut på galleri Vitt brus i Uddevalla stadsbibliotek. Välkommen på vernissage fredag 19 maj! 

S Camilla E Boström, ställer ut på Vitt brus

S Camilla E Boström, ställer ut

Utställningen heter “Suffer the Consequences or Enjoy the Benefits”

Camilla är född i Stockholm och uppväxt i Karlstad. Sedan 1995 har hon bott och verkat i Göteborg, där hon har sin konstnärliga och kreativa bas.

Favoritredskapet är sprayfärg som torkar snabbt, är täckande och har många olika uttryck som transparent, solid, skarp och rinniga ytor, som kan blandas direkt, kontrollerat och okontrollerat. Det färgspektra som tilltalar henne är de varma nyanserna, från signalröd, tomatröd till orange, och valörer från vitt till svart och hela gråskalan där emellan. Kulörerna ger glöd, värme och energi, aggression och glädje. När Camilla jobbar föreställande förekommer ofta fåglar i hennes verk. 

Just nu arbetar hon med en offentlig gestaltning till utbyggnaden av en trapphall till SÖS, Södra Sjukhuset. Det kommer att bli en fem meter bred och 35 meter hög originalmålning.

Fler ställen att se Camillas konst är bland annat den pågående utställningen ”Stadslandskap” en målning av en skog på 350 kvm med Tove Jansson på Göteborg Konstmuseum, muralmålning ”Urban Jungle” på Vallgatan i Göteborg, en 87 kvm stor målning på Ringön av Sveriges minsta fågel, kungsfågeln, väggmålning på Linnéstadens Bibliotek och Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Välkommen på vernissage!

Lördag 20 maj klockan 13.00 kommer Camilla tillsammans med Daniel Janozs att måla under invigningen av Uddevalla kommuns sjätte lagliga graffitivägg vid Uddevalla tennishall på Fjällvägen 87.

Tid och plats: Fredag 19 maj klockan 17.00, galleri Vitt brus, Uddevalla stadsbibliotek.

Utställningen pågår 19 maj-22 juni.

Öppettider galleri Vitt brus:
måndag-torsdag 08.30-19.00
fredag 08.30-18.00
lördag 10.00-14.00

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00