Uddevalla klättrar i lista med Årets superkommuner

För tredje gången utser tidningen Dagens samhälle Årets superkommuner. I rankinglistan klättrar Uddevalla 26 placeringar jämfört med förra gången. Rankingen är ett försök att fånga in vad som är framgångsfaktorer i kommunal utveckling.

Uddevallas utveckling går uppåt.

Rankinglistan baserar sig på kommunernas utveckling inom tio områden: attraktivitet, skola, förbindelser, demografi, företagsamhet, utbildningsnivå, kommunalt resultat, soliditet, näringsliv och kultur. Kommunerna är uppdelade i tre kategorier, storstadskommuner, täta kommuner och landsbygdskommuner. Uddevalla hamnar i år på plats 60 av 131 i kategorin täta kommuner.

- Jätteroligt att vi klättrar i rankingen, det här visar att Uddevalla är inne i en väldigt positiv utveckling. Tendensen tyder på att Uddevallaborna trivs och är bra ambassadörer för vår kommun. Vi har också en stark arbetsmarknad, det är en viktig del som påverkar attraktiviteten i att flytta hit, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

Detta är den andra undersökningen på kort tid där Uddevalla klättrar i ranking. I förra veckan presenterade även magasinet Fokus sin ”Bäst att bo”-lista där Uddevalla klättrar från plats 61 till plats 46 bland landets kommuner.

Mer information om undersökningen Årets superkommuner

Tidigare nyhet Uddevalla klättrar i "Bäst att bo"-lista