Behöver du hjälp med din framtid?

Är du 20-24 år och vill ha någon att bolla idéer med om vad du ska göra i framtiden? Inom kort kan du träffa ungdomskonsulenterna Amin Haiir och Claes Ostwald som kommer att arbeta uppsökande.

Claes Ostwald och Amin Haiir

Vet du inte vad du vill göra? Bolla gärna med oss, säger ungdomskonsulenterna Claes Ostwald och Amin Haiir.

Syftet är att nå alla unga vuxna i Uddevalla som saknar sysselsättning och varken studerar, jobbar, är inskrivna på arbetsförmedlingen eller har någon form av stöd från socialtjänsten. Projektet kallas Link, och målet är att minska utanförskapet och ta vara på den potential alla har.

- Förhoppningsvis kan vi hjälpa unga vuxna så att de kan starta studier, eller lotsa dem till traineejobb eller något annat arbete. Vi har nära kontakter med arbetsförmedlingen och arbetsmarknaden är väldigt ljus, säger Claes Ostwald, ungdomskonsulent.

Han och Amir Haiir kommer att besöka Mötesplats Tureborg och Mötesplats Dalaberg regelbundet, delta på större evenemang, vara synliga och befinna sig i miljöer där unga vuxna rör sig. De kommer också att vara i kontakt med föreningslivet och försöka nå föräldrar på olika sätt. Projektet Link kommer att använda sociala medier för att nå ut och ha närvaro på onlinespel av olika slag.

- Jag tror att det är många unga vuxna som vill framåt, men de vet inte hur de ska bära sig åt. De kanske inte litar på myndigheter längre, då kan vi förhoppningsvis hjälpa till, säger Amin Haiir.

All hjälp som ungdomskonsulenterna kan förmedla är på frivillig basis. Bara den som vill ha hjälp kommer att få hjälp.

- Vi kommer att vara ett stöd och bollplank till det man känner att man behöver. Vill någon prata över en kopp kaffe gör vi det. Någon annan kanske vill att vi ska följa med till arbetsförmedlingen eller vill ha hjälp med att ringa ett samtal till en myndighet, då gör vi det, säger Claes Ostwald.

Tips! Du kan träffa ungdomskonsulenterna och andra deltagare i projektet Link redan imorgon tisdag den 23 maj på Dalabergsdagen klockan 16.00-19.00. Välkomna!

Mer information om Link och kontaktuppgifter

Tidigare nyhet Miljonsatsning för att nå unga arbetslösa

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00