Veteranpoolen ny aktör inom hemtjänsten

Från 1 juni är Veteranpoolen ny hemtjänstleverantör i Uddevalla. Avtal tecknades med kommunen under tisdagen. Det innebär att du som har beviljats hemtjänst nu kan välja mellan fem olika aktörer.

Veteranpoolen avtal

Jonas Granat, Veteranpoolen, och socialchefen Malin Krantz skrev avtal under tisdagen.

Veteranpoolen är ett rikstäckande bemanningsbolag där bara yrkeskunniga pensionärer är anställda. Utöver hemtjänst erbjuder man bland annat även trädgårdsskötsel, hantverksarbeten, barnpassning och städning.

– Vi tror det är en jättestyrka att vår personal har pensionärsstatus. Det gör att de ofta har en annan förståelse för äldres behov, förklarar Jonas Granat som är verksamhetsansvarig för Veteranpoolen i Fyrbodalområdet.

För att kunna jobba som hemtjänstleverantör i Uddevalla kommun måste företaget uppfylla en mängd olika krav. Det handlar om allt från ekonomisk stabilitet till att minst hälften av de anställda ska vara omvårdnadsutbildade. Ett fungerande ledningssystem, kvalitetssäkring och rapportering är också viktiga krav som bedöms.

Avtalet mellan kommunen och Veteranpoolen löper från 1 juni 2017 fram till sista mars 2018, liksom för alla andra privata hemtjänstutförare.

Dessa fem hemtjänstleverantörer går nu att välja i Uddevalla kommun:

• Kommunens hemtjänst
  • Team Assistans i Göteborg
  • Tesia
  • Tanaad Hemtjänst
  • Veteranpoolen

Läs mer om hur du väljer utförare i Uddevalla kommun

Om Veteranpoolen