Nu öppnar vårt nya kontaktcenter

Har du en fråga till kommunen? Torsdag den 1 juni öppnade kommunens kontaktcenter som ska ge snabb service till invånare, företag och andra. Kontaktcenter ger svar på enkla frågor och är en väg in till kommunen.

Kontaktcenters kommunvägledare

Det är vi som jobbar i kontaktcenter. (Klicka för större bild)

I kontaktcenter arbetar 15 kommunvägledare som svarar på mejl, inlägg i sociala medier, telefonsamtal och tar emot besök. Kontaktcenter är placerat i Rådhuset vid Kungstorget.

Kontaktcenter är en gemensam funktion i kommunen som stöttar alla verksamheter och är förvaltningarnas förlängda arm. Det innebär att kommunvägledarna kan svara på enklare frågor om exempelvis bygglov, fritidskort för ungdomar, äldreomsorg, barnomsorg, gatuarbeten eller parkeringar. Till sin hjälp har kommunvägledarna cirka 200 specialisthandläggare som finns fördelade på alla förvaltningar. Respektive förvaltning har utsett sina specialisthandläggare som ska leverera snabba svar till kontaktcenter eller hantera ärendet direkt med kunden.

- Nu gör vi det lättare för alla att komma i kontakt med någon i kommunen. Kontaktcenter innebär en förbättrad service för våra invånare och andra som behöver ha svar på en fråga. Samtidigt blir kommunens organisation effektivare när tid frigörs för att handlägga mer komplicerade ärenden, säger Lars Hultberg, chef för kontaktcenter.

Genom att samla statistik över den information som invånarna frågar efter i kontaktcenter, kan kommunen kontinuerligt utveckla och förbättra servicen till medborgarna och informationen på exempelvis uddevalla.se som finns tillgänglig dygnet runt.

Öppettider och kontakt

Kontaktcenter är öppet vardagar klockan 08.00-16.30.

E-post: kommunen@uddevalla.se

Telefonnummer: 0522-69 60 00

Besöksadress: Rådhuset, Kungsgatan 29

Mer information om kontaktcenter

Kommundirektör Peter Larsson och kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson invigde kontaktcenter tidigare i veckan.

Kommundirektör Peter Larsson och kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson invigde kontaktcenter tidigare i veckan.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00