UF mässans vinnande lag reser till vår vänort i Japan

Måndag den 5 juni reser det vinnande laget (Demo UF) i årets UF mässa tillsammans med två lärare från Uddevalla gymnasieskola till Uddevallas vänort Okazaki iJapan. Domo UF är vinnare av det Internationella priset från den lokala UF mässan som anordnas varje år.

Ing-Marie Lagnéus, Miranda Widgård, Eva Hartman, Victor Länström och Hanna Andersson.

Från vänster: Ing-Marie Lagnéus, Miranda Widgård, Eva Hartman, Hanna Andersson och Victor Länström.

Det blir ett utbyte under en vecka samt en möjlighet för Domo UF att visa upp sin produkt som är en tvättkorg för trångbodda. Idéförslaget har även ”prövats” av Business Sweden, fd Exportrådet i Tokyo.

Lärarna Ing-Marie Lagnéus och Eva Hartman som följer med på resan har även blivit inbjudna till Meiji Universitet,Tokyo som är ett av Japans fem största universitet för samtal om vidare utbyte.

- Vi ser verkligen framemot att få använda Uddevallas fina kontakt med vår vänort Okazaki. Sedan drygt 10 år tillbaka finns ett utbyte mellan olika niondeklassare i Uddevalla och Okazaki. Det har givit utbyteseleverna livslånga positiva minnen och erfarenheter.

Nästa år 2018 firar Uddevalla och Okazaki, 50 års jubileum.

Priset har instiftats av Uddevalla vänortskommitté för att bättre använda våra gemensamma kontaktytor, samt främja entreprenörskap som riktar sig till alla gymnasieprogram. Bästa idé utses av en jury som består av Peter Larsson, kommundirektör, Alf Gillberg, kommunfullmäktiges ordförande och Stellan Hedendahl, kultur och fritid. Både Sverige och Japan är i stort behov av nyföretagande för att täcka upp generationsklyftorna som uppstått i två av världens störst åldrande befolkningar. Japan är intresserade av hur vi arbetar med entreprenörskap i tidig ålder och utbyta erfarenheter.

Eleverna i Domo UF är; Hanna Andersson, Miranda Widgård och Victor Länström klass TE15D, Östrabo.