Centrum ska snyggas upp inför sommaren

Tillsammans ska vi snygga upp centrum. 1 juni samlades flera huvudaktörer för att göra en lista på saker som kan fixas omgående. Det handlar om klotter, skräp, trasiga belysningsarmaturer och påbackade stolpar.

Gemensam promenad för städning i centrum

Men för att det ska bli riktigt fint så behöver alla också ta ett eget ansvar för smutsiga skyltfönster, uttjänta entrédekorationer och skyltar.

- Jag tror att Uddevalla centrum kan blomma ut och komma till sin rätt redan i sommar om alla gör en insats, säger Stefan Björling som är kommunens centrumkoordinator.

På bilden syns Conny Ringblom och Kent Vikmo Uddevalla centrumutveckling, Joachim Lindroth Destination Uddevalla, Carina Johansson samhällsbyggnadschef, Jan Dyneborg Uddevalla centrumutveckling, Patrik Sundström Uddevalla näringsliv och Peter Larsson kommundirektör. De träffades för att tillsammans med fler representanter från kommunen samt Uddevalla energi och Destination Uddevalla hitta tråkiga intryck i centrum som de kan åtgärda direkt.

- Vi vill ju alla känna stolthet för vårt Uddevalla och att centrum ska vara en trevlig plats att mötas vid, säger Stefan Björling.

Peter Larsson

Peter Larsson plockade skräp under promenaden.

Kent Vikmo.

Kent Vikmo hittade flera sneda stolpar.

För mer information kontakta gärna:
Stefan Björling
Centrumkoordinator