Klartecken för bibliotek i Ljungskile centrum

På torsdagen blev det klart att Ljungskile bibliotek kommer att flytta till nya lokaler i Ljungskile centrum på Vällebergsvägen 6, i huset Ulriksdal (tidigare Ica-butik). Uddevalla kommun har skrivit ett tioårigt kontakt med fastighetsägaren Strandala förvaltning AB.

Nya lokaler för Ljungskile bibliotek

Ljungskile bibliotek kommer att flytta till denna byggnad, där även andra verksamheter finns.

- Vi är jätteglada för detta! Vi tror det blir kanonbra för biblioteket, Ljungskileborna och andra besökare. Biblioteket kommer att ligga centralt och lättillgängligt, nära till allmänna kommunikationer och annat utbud i Ljungskile centrum, säger Gunilla Svensson, bibliotekschef.

Ljungskile bibliotek ligger idag i Ljungskileskolan, där kontraktet är uppsagt eftersom skolan behöver fler klassrum. Flyttlasset går i december, innan dess ska lokalerna på Vällebergsvägen renoveras.

Efter flytten kan biblioteket även ha utökade öppettider, särskilt dagtid.

- Vi får större ytor på Vällebergsvägen och mer plats för vår barnavdelning, det känns också bra, säger Gunilla Svensson.