Gasen i botten för centrumprojekt

Projektet Urban Platsinnovation ska öka attraktiviteten i flera städers stadskärnor. Den 10-11 maj stod Uddevalla kommun värd för projektets stormöte.

Stormöte på Bohusläns museum

– Nu känns det som att vi lagt in extra gas i projektet. Vi hoppas att vi satt igång saker som ökar attraktiviteten i centrum, säger Cia Säll som är projektledare på den svenska sidan.

I Urban Platsinnovation samarbetar Uddevalla kommun, Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Åmåls kommun och Fredrikstad kommune, som är projektets norska partner.

– Vi ska ut och uppleva Uddevallas näringsliv, sa Ingar Guttormsen, norsk projektledare, under mötet som bland annat innehöll ett besök på nyöppnade Uddewalla Saluhall.

Projektets huvudmål är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett levande centrum i städerna.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.