Uddevalla judoklubb får årets demokratipris

Årets mottagare av Uddevalla kommuns demokratipris är Uddevalla judoklubbs barn- och ungdomsverksamhet. Priset delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg under nationaldagsfirandet den 6 juni på Gustafsberg.

Årets demokratipris går till Uddevalla Judoklubb.

Årets demokratipris går till Uddevalla judoklubb. Priset delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg.

Judoklubben får priset med följande motivering:

”Uddevalla judoklubb har på ett medvetet sätt inkluderat jämställdhet och jämlikhet i vardagen. Inom judoklubbens barn- och  ungdomsverksamhet skolas barn och unga i ett demokratiskt och respektfullt förhållningssätt där de möts i ett sammanhang som präglas av lika villkor oavsett bakgrund, etnisk tillhörighet, ålder eller kön. Även en liten verksamhet kan göra stor skillnad och bidra till att fostra kommande generationer i ett demokratiskt tänkande ”in real life”.

Uddevalla kommuns demokratipris utdelas årligen för att uppmärksamma och belöna en enskild person/personer, förening eller annan grupp som på ett utmärkande sätt värnar om demokrati, mänskliga rättigheter och/eller motverkar olika former av diskriminering i Uddevalla. Allmänheten har haft möjlighet att nominera pristagare under våren.

Demokratipriset består av ett diplom samt 10 000 kronor.